Ook het afgelopen jaar heeft de Mentelity Foundation tijdens de Mentelity Games gebruik gemaakt van het AXIWI communicatiesysteem. De ‘Mentelity Games’ is een unieke ski- en snowboardreis die jaarlijks wordt georganiseerd voor mensen met een fysieke beperking. Hiermee wil de Mentelity Foundation laten zien dat wintersport voor iedereen toegankelijk is én van de piste af kan gaan. Een mooi initiatief, waar wij graag onderdeel van zijn.     

Afgelopen jaar hebben twee van de deelnemers hun ervaringen met het AXIWI communicatiesysteem gedeeld en zijn hieronder terug te lezen.

Skileraar Pieter de Lange over het AXIWI communicatiesysteem:

“Als skileraar en begeleider van wintersporters met een visuele beperking gebruik ik de AXIWI al jaren. Met het AXIWI-communicatiesysteem verloopt de een op een begeleiding soepel en snel. Je verstaat elkaar beter waardoor zowel de deelnemer als de begeleider ook sneller kan reageren. Dit vergroot de veiligheid, wat natuurlijk van groot belang is tijdens wintersportactiviteiten met blinden en slechtzienden. De geluidskwaliteit is heel goed en het bereik is ook prima. De apparaatjes zijn klein en makkelijk te bedienen. Ik raad dit product van harte aan.”

axiwi-wintersport-fysieke-beperking-piste
axiwi-wintersport-fysieke-beperking-ski
axiwi-wintersport-fysieke-beperking-guide-blind

Annemiek van Munster over AXIWI:

“Ik ben zelf ernstig slechtziend en ik maak gebruik van de AXIWI om beter te kunnen communiceren tijdens de wintersport en het paardrijden. Tijdens de wintersport is het natuurlijk superbelangrijk om goed de instructies van mijn begeleider of leraar te verstaan en op te volgen. Door het AXIWI communicatiesysteem voel ik me zekerder en veiliger op de piste. Voorheen gaf de begeleider mondeling instructies zonder communicatiesysteem, waardoor het wel eens voorkwam dat je hem of haar niet verstond. Dit kan natuurlijk onveilige situaties opleveren. De aanwijzingen via de AXIWI zijn duidelijk te verstaan, weinig windgeruis en de batterij gaat lang mee; zelfs van de set die ik nu al jaren zowel in SnowWorld als in de bergen gebruik. Let er wel op dat je de AXIWI’s iedere dag oplaadt.”

AXIWI® voor visueel beperkten

Met het AXIWI communicatiesysteem kunnen twee of meerdere mensen draadloos, op afstand, met elkaar communiceren. Mensen met een visuele handicap kunnen niet alles of helemaal niet zien. Dit maakt het uitvoeren van bepaalde activiteiten moeilijk en in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Bij verschillende activiteiten worden visueel gehandicapten geholpen door een begeleider. Ondanks intensieve begeleiding kan een begeleider een communicatiesysteem nodig hebben voor betere hulp en communicatie tussen de begeleider en de gehandicapte. Op deze manier kan de activiteit optimaal worden uitgevoerd.

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.