Deze bijdrage is geschreven door Annemiek van Munster

Als slechtziende skiër en snowboarder gebruik ik al meer dan 8 jaar het AXIWI AT-320 communicatiesysteem waarmee ik door een getrainde guide word begeleid op de piste.

hulpmiddelen-voor-slechtziende-piste
hulpmiddelen-voor-slechtziende-skiers-berg

Hulpmiddelen slechtziende

Via de AXIWI headset coacht mijn begeleider mij, met termen als ‘links of rechts’ en ‘links of rechts aanhouden’, van de berg af. Ook vertelt mijn begeleider mij hoe de piste eruitziet, waar het stijler wordt en of de sneeuw wellicht ijzig is. De vernieuwde versie van de AXIWI AT-320 heeft een groot bereik; zelfs op een afstand van 500 meter hielden we contact. Het geluid is helder en de microfoon vangt weinig wind, waardoor mijn begeleider altijd zeer goed verstaanbaar is. Zonder dit systeem zou het niet mogelijk zijn om als blinde of slechtziende veilig te wintersporten. Ik ben dan ook zeer dankbaar én ik gebruik het AXIWI AT-320-systeem met veel plezier! Kortom, een echte aanrader!

Annemiek van Munster

Draadloos communicatiesysteem voor mensen met een visuele beperking

Mensen met een visuele handicap kunnen niet alles of helemaal niet zien. Dit maakt het uitvoeren van bepaalde activiteiten moeilijk en in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Bij verschillende activiteiten worden visueel gehandicapten geholpen door een begeleider. Ondanks intensieve begeleiding kan een begeleider een communicatiesysteem nodig hebben voor betere hulp en communicatie tussen de begeleider en de gehandicapte. Op deze manier kan de activiteit optimaal worden uitgevoerd.