Communicatiesystemen voor scheidsrechters

Bij een toenemend aantal sporten zijn tegenwoordig 2 of meer scheidsrechters actief. Om snel en direct met elkaar te communiceren bieden de AXIWI communicatiesystemen voor scheidsrechters de perfecte oplossing.

axiwi-at-320-communicatiesysteem-scheidsrechter-sportaxiwi-he-075-sport-headset-noise-cancellingaxiwi-ref-002-scheidsrechter-communicatie-systeem-koffer-3-units

Bekijk hier het gehele assortiment van AXIWI.

Het AXIWI communicatiesysteem wordt momenteel al door de (top)scheidsrechters van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) naar tevredenheid gebruikt.

‘Door het AXIWI communicatiesysteem is de communicatie tussen de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter optimaal, waardoor er snel geanticipeerd kan worden op bepaalde spelsituaties.’

logo_knkvnederlands-handbal-verbondarbh-kbhb-communicatie-systeem

oostenrijkse-handbal-bondLogo-KNHBhsi_ijslandse-handbal-federatie-logo_axiwi-communicatie-systeem

Hét betaalbare scheidsrechter communicatiesysteem voor de sport

Met het communicatiesysteem van AXIWI kunnen 6 personen gelijktijdig handsfree met elkaar communiceren via de ‘open’ lijnverbinding. Andere personen, met een AXIWI toestel en aangesloten op de groep, kunnen meeluisteren. Ongewenste derden kunnen het gesprek niet afluisteren. Men kan kiezen voor een permanente open verbinding óf een open luisterverbinding en spreekverbinding door op een PTT (Push to Talk) knop te drukken.

Het AXIWI communicatiesysteem is vrijwel voor alle sporten inzetbaar, denk aan sporten als: handbal, korfbal, voetbalhockey, volleybal, waterpolo, honkbal, basketbal, rugby, ijshockey, floorball, Segway Polo en Lacrosse.

axiwi-communicatie-systeem-sporten

De voordelen van een communicatiesysteem voor scheidsrechters

 • Snel beslissingen nemen met de open’ lijnverbinding
  • Proactive game management tool
  • Direct in contact met scheidsrechters en officials
  • Iedereen met een AXIWI communicatiesysteem is ‘live’ geïnformeerd
 • Motiverend voor het scheidsrechter/arbitrage team
  • Scheidsrechters en officials zijn volledig betrokken bij het spel.
 • Afname van fouten
  • Direct noodzakelijke wedstrijdinformatie controleren bij de collega om fouten te voorkomen.
  • Door de snelle en directe communicatie kan over iedere spelsituatie een keuze/beslissing worden gemaakt.
 • Professioneel
  • Speldeelnemers en coaches waarderen een communicatiesysteem, omdat de snelheid en juistheid van de beslissingen van de scheidsrechters toeneemt. Dit komt de sportwedstrijd uiteraard ten goede. Door het gebruik van een communicatiesysteem ervaren speldeelnemers een scheidsrechterteam als professioneel.
 • Ontwikkeling van scheidsrechters
  • Door scheidsrechters en waarnemers mee te laten luisteren met een AXIWI communicatiesysteem, naar de scheidsrechters in het veld, weten zij precies hoe een scheidsrechter op specifieke spelsituaties reageert. Dit helpt hen het spel van de scheidsrechter beter te anlyseren en kunnen zij na de wedstrijd beter evalueren. Dit draagt bij aan een versnelling van de ontwikkeling van de scheidsrechter en daar profiteert de sport(er) van.

Coaching communicatiesysteem scheidsrechters

Het AXIWI communicatiesysteem is het communicatiesysteem om andere scheidsrechters te coachen en begeleiden. Met het communicatiesysteem sta je als coach in direct contact met de scheidsrechter en kun je op afstand instructies geven. Het communicatiesysteem voor coaching is ook zeer geschikt om te gebruiken voor communicatie tussen coaches en assistenten tijdens een wedstrijd of training.

Talentontwikkeling

Daarnaast wordt het communicatiesysteem ingezet om talentvolle scheidsrechters te begeleiden. Tijdens wedstrijden staat een scheidsrechtercoach langs de lijn en via het AXIWI communicatiesysteem direct in contact met de scheidsrechter in het veld, om hem te voorzien van feedback over specifieke spelsituaties. Uiteraard geeft dit ook extra waardevolle informatie voor de evaluatie na de wedstrijd.

Opleiding

Het AXIWI communicatiesysteem is een onmisbaar middel om startende scheidsrechters op te leiden. Met een communicatiesysteem kun je scheidsrechters vanaf de zijlijn goed instrueren over looplijnen en hoe zij zich moeten positioneren bij bepaalde spelsituaties. Op deze manier ben je in staat tijdens een wedstrijd een scheidsrechter direct van feedback te voorzien en hem te verbeteren in zijn spel.

AXIWI communicatiesysteem op maat

  axiwi-tr-003-koffer-staandaxiwi-ref-002-scheidsrechter-communicatie-systeem-koffer-3-unitsaxiwi-ref-002-scheidsrechter-communicatie-systeem-koffer-3-units-binnenkant
     

Iedere sport is anders en wordt anders begeleid. Bij de ene sport heb je één scheidsrechter en bij de ander zelfs 2 of 3. En dan hebben we het nog niet eens over de juryvoorzitter of andere officials die een rol kunnen hebben bij het begeleiden van een wedstrijd. Ook het niveau, waarop de sport wordt beoefend, speelt een rol in de mate van begeleiding. AXIWI heeft voor iedere sport en voor ieder niveau een communicatie-oplossing op maat.

AXIWI set voor topscheidsrechters

De topscheidsrechters van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) fluiten met een op maat gemaakt AXIWI communicatiesysteem. Voor het NHV heeft AXIWI bijvoorbeeld in samenwerking met een aantal handbal topscheidsrechters een AXIWI communicatieset ontwikkeld. Deze sluit naadloos aan op de behoefte van het goed fluiten en begeleiden van wedstrijden op het allerhoogste niveau.

Het AXIWI communicatiesysteem

 • De scheidsrechter heeft het “Master” toestel.
 • De andere officials hebben hun toestel ingesteld als “Volger”.
 • Scheidsrechter en officials kunnen permanent met elkaar communiceren en elkaar horen. Men hoort dan naast alle fluitsignalen ook de conversatie van de scheidsrechter in het veld.
 • Een andere optie is gebruik te maken van een zogenaamde PTT (push to talk) knop. De luisterverbinding is permanent open, maar de spreekfunctie is wordt geactiveerd wanneer men de PTT knop indrukt.

Infograhic: Mogelijkheden communicatiesysteem scheidsrechters én de sport

infographic-mogelijkheden-communicatie-systeem-scheidsrechter-sport

Kijk voor meer informatie en resultaten per sport op:

www.axiwi.nl/vragenlijst-scheidsrechter/

Ook topscheidsrechters Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) fluiten met AXIWI®

Logo-KNHBDe topscheidsrechters van de KNHB fluiten vanaf hockeyseizoen (2015-2016) met het draadloze AXIWI-communicatiesysteem. Zij komen uit in de hoogste Nederlandse hockeycompetities: Hoofdklasse Dames, Hoofdklasse Heren en Overgangsklasse Heren. Lees hier het gehele bericht.

Herman Kruis en zijn staf coachen hockeydames Wit-Rusland met AXIWI communicatiesysteem

Herman Kruis, bondscoach van de hockeyvrouwen van Wit-Rusland, heeft tijdens het Europees kampioenschap Indoor Hockey 2016 gebruik gemaakt van het AXIWI communicatiesaxiwi-communicatie-systeem-coach-hockey-herman-kruisysteem. De voormalig bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam (2006 – 2008 indoor, 2008 – 2010 outdoor) gebruikt het AXIWI communicatiesysteem om te communiceren met zijn staff. Lees hier het gehele bericht.

Topscheidsrechters korfbal fluiten met communicatiesysteem AXIWI®

communicatie-systeem-scheidsrechter-sport‘Door het AXIWI communicatiesysteem is de communicatie tussen de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter optimaal, waardoor er snel geanticipeerd kan worden op bepaalde spelsituaties.’

 

Topscheidsrechters Nederlands Handbal Verbond fluiten met AXIWI®axiwi-communicatie-systeem-handbal-scheidsrechter

De topscheidsrechters van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) fluiten sinds maart van dit jaar met het AXIWI communicatiesysteem. De handbalscheidsrechters komen uit in de hoogste Nederlandse handbalcompetitie, de Lotto Eredivisie. Een aantal van de scheidsrechters komen ook uit in de BENE-League, een competitie waar de beste Nederlandse en Belgische ploegen strijden om het kampioenschap. Lees hier het gehele bericht.

scheidsrechter-scgooi-axiwi-communicatie-systeemVoetbalscheidsrechters Sc ’t Gooi fluiten met het AXIWI communicatiesysteem

Op zaterdag 30 mei organiseerde voetbalvereniging sc ’t Gooi de 6de editie van het Gooische Vrouwen Top-event. Tijdens dit gerenommeerde toernooi komen de sterkste vrouwenvoetbal belofteteams uit Nederland en België bijeen om te strijden om de titel. De scheidsrechters floten dit toernooi met het draadloze communicatiesysteem van AXIWI. Lees hier het gehele bericht.

Meer informatie over communicatiesystemen voor scheidsrechters

Hier vindt u meer informatie over het AXIWI AT-320 communicatiesysteem voor scheidsrechters. Heeft u interesse of vragen over het AXIWI communicatiesysteem? Neem dan contact op met onze klantenservice via: info@axitour.eu, het contact informatie formulier of telefonisch via: 0031 180 69 14 00.