Communicatiesystemen voor visueel gehandicapten

Visueel gehandicapten kunnen niet of gedeeltelijk zien. Hierdoor wordt het uitvoeren van bepaalde activiteiten lastig en in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Bij diverse activiteiten worden visueel gehandicapten geholpen door een begeleider. Ondanks de intensieve begeleiding kan er behoefte zijn aan een communicatiesysteem, om de communicatie tussen de begeleider en de visueel gehandicapte te verduidelijken. Op die manier kan de activiteit optimaal worden uitgevoerd.

‘Zelfs wanneer je niets ziet, kun je met dit communicatiesysteem prima uit de voeten.’

axiwi-at-320-communicatiesysteem-scheidsrechter-sportaxiwi-he-075-sport-headset-noise-cancellingaxiwi-ref-002-scheidsrechter-communicatie-systeem-koffer-3-units

Bekijk hier het gehele assortiment van AXIWI.

AXIWI communicatiesystemen voor visueel gehandicapten

Bij de begeleiding van visueel gehandicapten is communicatie essentieel om hen goed en veilig te kunnen begeleiden. Omgevingsgeluiden en afstand kunnen ervoor zorgen dat de visueel gehandicapte niet optimaal begeleid kan worden worden. Met het duplex (tweerichtings-communicatie) AXIWI communicatiesysteem staat de begeleider draadloos en direct in contact met de visueel gehandicapte. Dit kan handig zijn in diverse situaties. Zo gaat de NVSV ondertussen veilig de piste af met het AXIWI communicatiesysteem.

Marnix Kluiters: “Kun je blind skiën? Ja dat kan met AXIWI!”

Kun je blind skiën? Die vraag moest ik me 3 jaar geleden noodgedwongen stellen toen mijn zicht in een half jaar tijd van 100% door een oogaandoening terugliep naar minder dan 1%. Als skiën je grote passie is, is het in ieder geval geen optie om niet meer te gaan. Ik weet dan ook nog goed dat mijn huisgenoot zei: ‘Maar Marnix als je nu toch al niet meer kan fietsen en buiten met een stok loopt, dan moet je toch gewoon eerlijk zijn en accepteren dat skiën ook niet meer gaat lukken.’ Een maand later zou ik voor het eerst mee gaan met de Nederlandse Visueel Gehandicapte Skivereniging en dacht bij mijzelf dat zullen we nog wel eens zien of dat niet meer kan. Hoewel ik het skiën in die week, weer op een totaal nieuwe manier heb moeten leren, was het een groot succes. Samen met een guide, die achter mij als een soort legercommandant de commando’s gaf waarop ik een bocht moest maken, gingen we weer alle pistes af.

Lees hier het gehele artikel: Marnix Kluiters: “Kun je blind skiën? Ja dat kan met AXIWI!”

 

VIDEO: Slechtziend en toch wedstrijden skiën? Het lijkt onmogelijk, maar niet voor Maaike Bennink, met AXIWI!

De NVSV gaat veilig de piste af met AXIWI® communicatiesysteemnvsv-vereniging

De Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV) maakt wintersport mogelijk voor mensen met een visuele beperking en organiseert jaarlijks diverse wintersportvakanties door geheel Europa. Onlangs heeft de vereniging het draadloze AXIWI communicatiesysteem (tweerichtingscommunicatie) aangeschaft voor het begeleiden van de wintersporters met een visuele beperking op de piste. Lees hier hoe het NVSV de visueel gehandicapte wintersporters veilig van de pste af laat gaan.