AXIWI levert ook in 2024 de communicatiesets voor de blinden en slechtzienden tijdens de Mentelity Games in Saas-Grund. Op die manier kunnen de deelnemers ook dit jaar weer veilig van de berg af komen in Zwitserland. Een mooie samenwerking. 

Na groot succes in 2023, mogen wij ook dit jaar weer de AXIWI Sets gebruiken! Blinden en slechtzienden die meegaan met de Mentelity Games krijgen tijdens de lessen allemaal een individuele begeleider. Zij staan met elkaar in contact via de communicatiesystemen van AXIWI. Via aanwijzingen en tips komen de deelnemers zo met behulp van de vrijwilligers en de sets veilig de berg af.

Pieter (vrijwilliger) en Annemiek (deelnemer) hebben al de nodige ervaring in de sneeuw. Pieter: “Als skileraar en begeleider van wintersporters met een visuele beperking gebruik ik de AXIWI al jaren. Met het AXIWI-communicatiesysteem verloopt de een op een begeleiding soepel en snel”, vertelt hij. “Je verstaat elkaar beter waardoor zowel de deelnemer als de begeleider ook sneller kan reageren. Dit vergroot de veiligheid, wat natuurlijk van groot belang is tijdens wintersportactiviteiten met blinden en slechtzienden. De geluidskwaliteit is heel goed en het bereik is ook prima. De apparaatjes zijn klein en makkelijk te bedienen.”

Annemiek is ook tevreden over AXIWI: “Ik ben zelf ernstig slechtziend en ik maak gebruik van de AXIWI om beter te kunnen communiceren tijdens de wintersport en het paardrijden. Tijdens de wintersport is het natuurlijk super belangrijk om goed de instructies van mijn begeleider of leraar te verstaan en op te volgen. Door het AXIWI-systeem voel ik me zekerder en veiliger op de piste. Voorheen gaf de begeleider mondeling instrucies zonder communicatiesysteem waardoor het wel eens voorkwam dat je hem of haar niet verstond. Dit kan natuurlijk onveilige situaties opleveren. De aanwijzingen via de AXIWI zijn duidelijk te verstaan, weinig windgeruis en de batterij gaat lang mee.”

Michel Engelen, directeur van Axitour, over de samenwerking: “Met AXIWI supporten wij al meerdere jaren de Mentelity Games. Het is ieder jaar weer mooi om te zien dat er zoveel deelnemers zijn. Dat laat direct ook de noodzaak van het evenement zien. Uiteraard zijn wij er trots op dat wij met AXIWI een steentje kunnen bijdragen aan dit mooie event; ervoor zorgen dat de deelnemers met een visuele beperking met een zeker en veilig gevoel van de piste af kunnen. Daar doe je het voor.”

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.