SV Schalkhaar vindt het opleiden van haar jeugdscheidsrechters belangrijk. Jeugdscheidsrechters werden al door een begeleider aan de kant gecoacht. Door de komst van de AXIWI headsets gaat het opleiden van de jeugdscheidsrechters alleen maar beter.

Tijdens een handbalwedstrijd staan er twee scheidsrechters in het veld en de begeleider staat langs de zijlijn. Doordat alle drie een headset dragen kunnen zij onderling snel overleggen en elkaar feedback geven. Daardoor staan de scheidsrechters zekerder in het veld en maken ze een snellere ontwikkeling door. De jeugdscheidsrechters geven aan dat zij het fluiten met de headsets erg prettig vinden.

SV Schalkhaar is erg blij met de AXIWI headsets en zal deze in de toekomst veel gaan gebruiken bij het opleiden en coachen van de (jeugd)scheidsrechters.

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.