Communicatiesystemen voor coaching in de sport

Efficiënt en effectief een sporter trainen? Constant in contact staan met leden van uw staf tijdens trainingen en wedstrijden? Vanaf nu kan dat met het AXIWI communicatiesysteem voor coaching en het gebruik tijdens trainingen. Steeds vaker gebruiken coaches en trainers een communicatiesysteem om tijdens wedstrijden en trainingen te communiceren met de sporter of met mede-stafleden. Zowel de coach en mede-stafleden worden uitgerust met een draadloos AXIWI communicatiesysteem. Op deze manier kunnen zij direct met elkaar communiceren, net zoals bij een telefoongesprek.

axiwi-at-320-communicatiesysteem-scheidsrechter-sportaxiwi-he-075-sport-headset-noise-cancellingaxiwi-ref-002-scheidsrechter-communicatie-systeem-koffer-3-units

Bekijk hier het gehele assortiment van AXIWI.

Goede en effectieve communicatie tussen een coach en sporter is essentieel om instructies en aanwijzingen goed over te brengen. Het AXIWI communicatiesysteem is een uitermate geschikt middel voor coaching in de sport. Het systeem is een uitkomst indien de communicatie tussen coach en mede-stafleden door bijvoorbeeld de onderlinge afstand of andere omgevingsgeluiden of –invloeden, met een normaal stemvolume, niet goed wordt over gebracht. Een bijkomend voordeel van het gebruik van een communicatiesysteem, is dat de coach en stafleden rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren zonder inmenging van anderen.

Mogelijkheden AXIWI voor coaching in de sport

Het AXIWI communicatiesysteem kan in diverse coaching gerelateerde situaties gebruikt worden, denk aan:

  • Binnen sportverenigingen wordt het AXIWI communicatiesysteem steeds vaker ingezet door de scheidsrechtercoördinator opleiden en begeleiden van scheidsrechters.
  • Communicatie tussen coach en sporter tijdens een training.
  • Tussen coaches en stafleden tijdens een wedstrijd of training.
  • Vanaf een bepaald spelniveau hebben scheidsrechters steeds vaker een coach (ook wel referee coach genoemd). De referee coach kan vanaf de tribune met een communicatiesysteem goed volgen hoe een scheidsrechter communiceert én acteert in het veld. Mocht het nodig zijn, dan kan de referee coach via het communicatiesysteem de scheidsrechter rechtstreeks advies en instructies geven.

Het AXIWI communicatiesysteem weegt slechts 39 gram, heeft een veiligheidsdraagkoord en een kledingklem. Het communicatiesysteem werkt op een oplaadbare batterij en heeft een gebruiksduur van 8-12 uur. Er zijn diverse headsets beschikbaar. Met het AXIWI systeem kunnen 5 personen gelijktijdig met elkaar communiceren, anderen kunnen meeluisteren of op het gesprek “inbreken”.

Herman Kruis en zijn staf coachen hockeydames Wit-Rusland met AXIWI communicatiesysteemherman-kruis-coach-axiwi-communicatiesysteem

Herman Kruis, bondscoach van de hockeyvrouwen van Wit-Rusland, heeft tijdens het Europees kampioenschap Indoor Hockey 2016 gebruik gemaakt van het AXIWI communicatiesysteem. De voormalig bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam (2006 – 2008 indoor, 2008 – 2010 outdoor) gebruikt het AXIWI communicatiesysteem om te communiceren met zijn staff. Lees hier het gehele bericht.

Heeft u interesse of vragen over het AXIWI communicatiesysteem? Neem dan contact op met onze klantenservice via: info@axitour.eu, het contact informatie formulier of telefonisch via: 0031 180 69 14 00.