Deze bijdrage is geschreven door Mireille den Hoed, eigenaar van TAKT Academy & Trainingsstal

Mijn naam is Mireille den Hoed, eigenaar van TAKT Academy & Trainingsstal. Ik geef al meer dan 35 jaar privé paardrijlessen en maak zeker al zo’n 15 jaar gebruik van een draadloze instructieset. De laatste 5 jaar doe ik dat met een zg. terugpraat-functie.  Zo hoef ik niet de hele bak door te schreeuwen om aanwijzingen te geven en kunnen de ruiter en ik gemakkelijk met elkaar communiceren. Maar toch was er vaak gedoe. In onze buitenrijbaan van 20 bij 60 meter stoorde de ontvanger als de ruiter achterin was. Om het storen te voorkomen werd dan maar 2/3 van de bak gebruikt. En dat is zonde, want ik ben fan van lange rechte lijnen rijden!

instructieset-paardrijden-takt-academy

Instructieset paardrijden

Sinds ik de kastjes van AXIWI gebruik heb ik hier geen last meer van. Deze kastjes hebben bereik tot wel 300 meter, dus die 60 meter van onze rijbaan is geen enkel issue meer. En een bijkomend voordeel is het heldere geluid, zonder ruis, wat de communicatie ook flink verbetert. Daarnaast gaan de oortjes van deze kastjes veel langer mee, dan die van de eerdere instructiesets. Een stuk duurzamer dus!

Groepslessen

Een andere reden waarom ik de AXIWI kastjes ben gaan gebruiken, is het feit dat ik sinds een aantal jaar lesgeef voor groepen. De groep wil graag meeluisteren met wat de ruiter en ik uitwisselen. Met twee kastjes is dat niet mogelijk. De luisteraars probeerden dan heel dichtbij mij te zitten, om nog wat van de communicatie op te vangen. Met de nieuwe instructieset voor paardrijden van AXIWI kun je meerdere ontvangers met elkaar verbinden. Zo kunnen de ruiter en ik communiceren en de groep kan meeluisteren via een derde ontvanger, die aan een geluidsbox verbonden is. Ik heb zelfs een keer duo-les gegeven, met een vierde kastje; aan twee ruiters tegelijk, en ook hoorbaar voor de luisteraars aan de kant. Zo zijn de lessen niet alleen leerzaam voor de ruiter(s), maar voor iedereen. Klik op deze link of de foto rechts om de video, op ons Instagram-account, te bekijken waarin je ziet hoe de Takt Academy met AXIWI werkt.

instructieset-paardrijden-headset

Kortom, ik ben heel blij met de samenwerking met Axitour en ik kan de AXIWI instructieset aan iedereen aanbevelen; of je nou privélessen wil geven met goed geluid en ver bereik óf als je regelmatig voor groepen lesgeeft.

Meer info over AXIWI in de paardensport