(Bovenstaande foto is gemaakt door Kimberly de Pater/Sportbedrijf Rotterdam)  

De World Cup waterpolo vond plaats van 11 t/m 13 april 2023 in Zwemcentrum Rotterdam. Sportbedrijf Rotterdam organiseerde dit toernooi samen met de KNZB en World Aquatics.

Tijdens de wedstrijden werd er gebruik gemaakt van het AXIWI communicatiesysteem om toeschouwers op het VIP-deck van commentaar te voorzien. Oud-international en keepster in de Nederlandse Eredivisie Debby Willemsz en scheidsrechter in de Eredivisie Mark Hendriks legden gezamenlijk uit hoe waterpolo werkt en wat de spelregels zijn.

“Het biedt fans een unieke kans om de sport te volgen en te begrijpen, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de spanning en sensatie van de wedstrijd.”

sportbeleving-fans-axiwi-headsets-tribune-png
sportbeleving-fans-axiwi-headsets-headset
sportbeleving-fans-axiwi-headsets-unit

(Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Vivienne Magalie/Sportbedrijf Rotterdam)

Sportbeleving 

De opzet en het gebruik van de AXIWI AT-350 bood een grote meerwaarde voor diegenen die waterpolo nog niet zo goed kenden. De gasten op het VIP-deck, voornamelijk sponsors, ervaarden dit als een geweldige toevoeging aan de sportbeleving. VASCO Consult, sponsor, gaf ons terug: “Heel interessant om via de headset meer achtergrond te krijgen over wat er zich in het bad allemaal afspeelde, wat de waterpolo regels zijn en waarom bepaalde beslissingen werden genomen door de scheidsrechters. Wat een dynamische sport, Nederland is een waterpolo fan rijker!”

Ook de organisatie was zeer tevreden over de inzet van het AXIWI communicatiesysteem: “Het biedt fans een unieke kans om de sport te volgen en te begrijpen, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de spanning en sensatie van de wedstrijd.”

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.