Tijdens de oefenwedstrijd op zaterdag 22 januari 2022 tussen FC Groningen o21 tegen PEC Zwolle o21 kregen wij als trio de mogelijkheid om gebruik te maken van het AXIWI communicatiesysteem. Voor mijn collega’s was dit de eerste keer. Ik had al een aantal keren eerder gebruik mogen maken van dit systeem. Mijn ervaringen over dit systeem zijn tot nu toe positief. Het geluid is helder, valt niet weg en iedereen is goed te verstaan. Wat niet gefilterd wordt is het geluid van de wind (of het gehijg van een collega..) dat geproduceerd wordt tijdens het rennen. Wij vonden dit niet storend en ging niet ten koste van de geluidskwaliteit. 

Fijn is dat het microfoontje versteld kan worden, zodat deze ter hoogte van de mond gezet kan worden. Voor een goede pasvorm in het oor en om te voorkomen dat de headset uit je oor valt, zijn er meerdere dopjes beschikbaar. Het haakje voor om/achter het oor is helaas niet verstelbaar. Met een stukje tape kun je deze vastplakken, zodat deze blijft zitten. Handig dat de headset zowel links als rechts te dragen is door simpel het oortje te draaien. Daarnaast kan je tijdens, bijvoorbeeld de rust, de microfoontjes met een simpele druk op de knop uitschakelen en als de rust voorbij is weer inschakelen. 

Wij zijn positief en als we weer eens samen een wedstrijd mogen leiden maken we graag weer gebruik van het AXIWI communicatiesysteem!

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.