Op 20 en 21 augustus vond de FCE Talent Cup plaats voor O16- en O18-teams. Tijdens dit toernooi werden de wedstrijden in trio’s geleid en konden we voor de onderlinge communicatie gebruik maken van de headsets van AXIWI. Met deze headsets konden de scheidsrechter en assistenten onderling snel en eenvoudig informatie uitwisselen zonder opzichtig met de vlag de aandacht te trekken.

Hoewel ik even aan het gebruik van deze headsets moest wennen, ging dit na een paar potjes steeds gemakkelijker. We werkten gedurende het toernooi steeds in hetzelfde trio en zo komt het dat je als scheidsrechter en assistenten op elkaar ingespeeld raakt. Je weet welke info een scheidsrechter op welke moment wil ontvangen. Hierdoor konden we op een makkelijkere manier communiceren over alles wat op het veld plaatsvond, waardoor je als scheidsrechter je focus op het spel kon houden. Bij buitenspelsituaties hoefde je zo als scheidsrechter niet meer naar de zijkant te kijken, maar hoorde je van de assistent-scheidsrechter dat er sprake was van buitenspel.  Als scheidsrechter kun je door dit hulpmiddel vertrouwen op twee paar extra ogen die je naast buitenspel, inworpen, doeltrappen en hoekschoppen ook kunnen adviseren bij overtredingen of over het al dan niet geven van kaarten. Dit stelt jou als scheidsrechter in staat om op de cruciale momenten de juiste beslissingen te nemen.

Jelle, scheidsrechter tijdens de FCE Talent Cup

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.