Deze bijdrage is geschreven door Gerdy Geleyn, Support Officer bij Knack Volleybal Roeselare. Fotografie: Jan Vanmedegael.

Knack Volley Roeselare is al sinds de jaren 80 een van de toonaangevende clubs uit de Belgische Volleybal competitie, met 14 bekers en 12 titels. Ook Europees strijdt de club al tientallen seizoenen tegen de beste teams van Europa in de CEV Champions League. Met als hoogtepunt het seizoen 2001-2002 toen het de CEV-cup won in het Poolse Czestochowa.

De thuiswedstrijden van de club worden afgewerkt in de Internationale hal van Sporthal Schiervelde in Roeselare. Tijdens het seizoen 2020-2021 werd deze hal omgedoopt tot de Tomabelhal, wat de sterke samenwerking aangeeft tussen de club en bedrijven in de buurt.

Scheidsrechter headsets

We hadden voor onze Europese thuiswedstrijden nieuwe headsets nodig. Tot nu mochten we de headsets van de federatie kosteloos lenen. Maar het leek ons beter om headsets in eigen beheer te hebben en zo de kwaliteit zelf te bewaken. Tevens willen we met de nieuwe headsets de defecten, die zich regelmatig voordeden met de headsets van de bond, reduceren naar nul.

De headsets werden aangekocht om de scheidrechters tijdens onze Europese wedstrijden met elkaar te laten communiceren. We kozen voor een AXIWI set met 4 AT-350 units om naast de 1ste en 2de scheidsrechter ook de E-scorer (wedstrijdblad) én de operator van de Video Challenge (de VAR van het volleybal) de communicatie te laten mee volgen.

volleybal-scheidsrechter-headset-fluiten

Video Challenge (VAR)

Volgend weekend gaan we ook met ons team van drie personen de videochallenge gaan verzorgen tijdens de bekerfinales in het Antwerpse Sportpaleis. Daar gaan we het systeem inzetten om de communicatie tussen ons te verzorgen en zo eventuele problemen die opduiken vlot te kunnen doorgeven aan elkaar.

volleybal-scheidsrechter-headset-challenge-team
volleybal-scheidsrechter-headset-challenge-team-axiwi

AXIWI Headsets

We hebben veel ervaring met headsets om goed te kunnen vergelijken tussen het (vorige) systeem van Vokkero, die we in bruikleen kregen van de volleybalbond voor de scheidsrechters, en dat van AXIWI. Het valt ons op dat het een heel compact systeem is die heel intuïtief te gebruiken is. Ook het opbergen in het kistje is handig en voorkomt schade.

volleybal-scheidsrechter-headset-wedstrijd

We hebben gekozen voor AXIWI en niet voor Vokkero, omdat we niet overtuigd waren van Vokkero door de ervaringen met het systeem die we mochten lenen van de federatie. Maar ook de hoge prijs van Vokkero was voor ons een reden om voor AXIWI te kiezen.

“Ik merk ook aan de scheidsrechters dat de headsets goed en comfortabel zitten en niet hinderen tijdens de wedstrijd. Kortom een tevreden klant!”

Gerdy Geleyn, Support Officer bij Knack Volleybal Roeselare 

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.