De KAA Gent Referee Acadamy vervult haar rol als innovator en opleider van jonge voetbalscheidsrechters. Dit keer met de innovatieve AXIWI draadloze communicatiesystemen (ook wel headsets genoemd) voor het coachen van jonge scheidsrechters. Door de headsets te gebruiken, met de scheidsrechters die in opleiding zijn, kan een waarnemer de scheidsrechters direct op het veld coachen. Het draadloze communicatiesysteem helpt jonge scheidsrechters door de mogelijkheid te bieden om sneller, directer en beter te begeleiden. Uiteindelijk zal het systeem, na continue coachen, hen helpen met meer vertrouwen wedstrijden te leiden.

Voordelen bij het gebruik van een communicatie systeem

Met een communicatie systeem kan een observeerder jonge, talentvolle scheidsrechters coachen. Het coachen wordt niet gelimiteerd tot een sessie voor, in de rust en na de wedstrijd, maar nu ook direct tijdens de wedstrijd. Zo kan de coach tips geven over positionering en looplijnen. Hierdoor zullen jonge scheidsrechters zich sneller ontwikkelen.

kaa-gent-referee-academy-innoveert-met-axiwi-scheidsrechter-communicatie-systeem-veld
kaa-gent-referee-academy-innoveert-met-axiwi-scheidsrechter-communicatie-systeem
Getalenteerde jonge scheidsrechters willen zich altijd ontwikkelen. Door een observerende (ervaren) scheidsrechter mee te laten luisten via een communicatie systeem, kan een scheidsrechter in opleiding geholpen worden doordat de coach niet alleen kan zien wat er op het veld gebeurd, mar ook kan luisteren wat de scheidsrechter zegt tegen spelers en assistenten. Zo krijgt de observerende coach een beter en completer beeld van de situatie waarin de talentvolle scheids zich in bevindt. Dit kan allemaal worden meegenomen in de briefing na de wedstrijd.

AXIWI scheidsrechter communicatie systeem

De KAA Gent Referee Academy werk samen met Axitour Communication Solutions uit Nederland. Hun systeem wordt gebruikt door meer dan 50 sportfederaties in Europa.

Bron: KAA Gent Referee Academy