Dit artikel is geschreven door voetbalscheidsrechter Jesper van Lierop (rechts op de foto)

In de afgelopen weken heb ik meerdere wedstrijden gewerkt met de AXIWI headset. Met een vast trio waar over een periode van 15 jaar verschillende wedstrijden hebben geleid, bracht de headset een grote toegevoegde waarde.

Ondanks wat opstartproblemen en uitvinden hoe het systeem werkt, raakte we snel gewend aan de nieuwe werkwijze. De headset zorgt voor korte lijnen in het veld, elkaar coachen, elkaar scherp houden, elkaar het vertrouwen geven bij beslissingen waar vanuit staf en spelers weerstand op kwam. Daarnaast zorgt het ervoor dat je de uitstraling van een team een taak heel strak neer kunt zetten, door signalen zoals een inworp of hoekschop gelijktijdig te geven. Persoonlijk merkte ik ook dat mijn focus hoger lag omdat je als assistent altijd bezig bent, ook wanneer het spel zich heel ver van je af speelt. Kortom, grote meerwaarde.

Jesper van Lierop

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.