Dit artikel is geschreven door Robert Kieboom. Op de foto hierboven: Mirelle Westerhof (NED), Mahesh (Sri Lanka) en Helen Sargeant (ENG) voor de wedstrijd (W35) Wales-Schotland in de eindfase van hun poule; belangrijk voor de poulestand dus. 

Van 12 t/m 21 augustus 2022 werd op Beeston HC in Nottingham het WK voor Masters (veteranen) gehouden in de leeftijdscategorien 35+ en 40+ voor dames en heren. Er deden 49 teams mee uit 19 landen, waaronder Sri Lanka, Ghana, India, RSA, ARG, AUS, CZE, en diverse Europesse landen. Dit was een door de FIH (Fédération Internationale de Hockey) geaccrediteerd toernooi en alle wedstrijden op veld 1 werden uitgezonden via een live-stream en voorzien van commentaar door Simon Mason.

Uit Nederland waren er 8 scheidsrechters en 5 officials aanwezig. In alle 4 de finales was een Nederlandse scheidsrechter aanwezig! Een mooie beloning voor hun harde werk.

Naast de 8 Nederlandse scheidsrechters waren er nog 35 andere scheidsrechters uit diverse Europese landen en uit Nieuw-Zeeland aanwezig.

axiwi-headsets-hockeyscheisrechters-Masters-WC-Nottingham-1
axiwi-headsets-hockeyscheisrechters-Masters-WC-Nottingham-2
axiwi-headsets-hockeyscheisrechters-Masters-WC-Nottingham-3
axiwi-headsets-hockeyscheisrechters-Masters-WC-Nottingham-1-groep
axiwi-headsets-hockeyscheisrechters-Masters-WC-Nottingham-4
axiwi-headsets-hockeyscheisrechters-Masters-WC-Nottingham-5

AXIWI®

Tijdens het toernooi werd er elke dag gebruik gemaakt van de AXIWI communicatiesetjes door de scheidsrechters, wat hen hielp om de wedstrijd samen (met de reserve scheidsrechter) nog beter te kunnen begeleiden. Goede communicatie tussen de 2 scheidsrechters is een absolute must om op dit niveau duidelijkheid te kunnen verschaffen aan de teams én uiteraard om de juiste beslissingen te kunnen nemen.

De buitenlandse scheidsrechters waren blij verrast met AXIWI tijdens het toernooi en prezen de kwaliteit van de verbinding en de helderheid van het geluid tijdens de communicatie.

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.