Zoals zovelen doen na het vieren van vakantie, gaat het ook bij ons; met heel veel plezier terugkijken én vervolgens vooruitblikken naar de volgende (fiets)vakantie. Bij het evalueren van de laatste fietsvakantie kwamen wij beiden tot de ontdekking dat we het communicatiesysteem dat we in het jaar 2017 hadden getest wel heel erg hebben gemist.

In onze keuken hangt een spreuk aan de wand: Het valt niemand op wat ik doe, totdat ik er een poosje niet ben.  Dat deze spreuk ook van toepassing kan zijn  op een fietstocht is ons wel duidelijk geworden. In het jaar 2017 hebben we het systeem getest met de standaard oortjes wat ons toch iets minder goed was bevallen en we hebben het vorig jaar weer zonder gedaan. En dat hebben we toch wel geweten en nu vertrekken we met een nieuw systeem waarbij de gehoorsets op maat zijn aangepast. Een reden om het nog een keer te gaan doen.

Fietsen door Europa naar wij elkaar ontmoetten: Andermatt

En wie zijn wij? Harry en Gerda Kanis uit Zwolle, die indien we de tijd kunnen vrij maken, graag langere fietstochten maken door Europa.  We gebruiken daarbij de overbekende boekjes van Reitsma, Sweeres, Boremans en Benjamins. Voor de overnachtingen maken we het liefst gebruik van onze tent én als het in de loop van de dag toch gaat regenen, maken we gebruik van een B&B, pension of hotel.

We beginnen vandaag (06-06-2019) vanuit Zwolle en sluiten bij Nijmegen aan op de route van Benjamins naar Bazel ( Deel I van zijn reis naar Rome).  Bij Bazel volgen we de Velo 3 route van de Zwitserse fietsersbond en gaan via het prachtige centrum van Zwitserland ( Vierwaldstattersee) om dan via een kloof te beginnen aan de klim naar Andermatt waar we lang geleden elkaar hebben leren kennen. Dit prachtige bergdorpje ligt in een dal met allemaal grote bekende bergpassen er om heen en via de Gotthardpass vervolgen we onze route naar het Lago di Maggiore. Daar pikken we de route van Benjamins weer op ( Fietsen van Bazel naar Nice). Via het prachtige Po dal met zijn rijstvelden, de Piemonte en het nog niet door toeristen overlopen gedeelte ten zuiden daarvan, dat veel lijkt op Toscane vervolgen we onze weg naar de Côte d’Azur.

harry-kanis-axiwi-communicatie-systeem-fietsen-fietstocht-headsets-map

We volgen de kust tot aan Nice of Toulon. Dat laten we afhangen van tijd en zin. Dat is juist ook zo mooi aan een fietsvakantie. We plannen niets over onze terugreis. Dan leg je heel veel druk op jezelf in een periode dat juist ontspanning en genieten voorop moet staan. Al zouden we in Bazel weer terug gaan, ook dan zou dat geen bezwaar zijn. We hebben ontdekt dat het zo mooi is om samen met elkaar te genieten van alles wat we zien en delen. En dat laatste, dat ‘delen met elkaar’ Dan kom je op het onderwerp:  De AXIWI.

Veilig fietsen én genieten met AXIWI

Bij het ouder worden hebben we moeten constateren dat bij één van ons het gehoor minder wordt en het praten onderweg zonder veel stemverheffing bijna ondoenlijk is. Dat maakt het voor beiden soms moeilijk en vandaar dat we besloten hebben om te gaan zoeken naar een oplossing. Via mensen uit de wielerwereld werden we verwezen naar Axitour Communication Solutions voor het AXIWI communicatiesysteem. We hebben op onze tocht in 2017 een test gedaan met het communicatiesysteem en die heeft ons versteld doen staan  (ondanks wat technische tekortkomingen, waar we zelf debet aan zijn geweest).

We delen onze ervaring via de AXIWI Facebookpagina

Tijdens de uitleg van Axitour is het idee gegroeid om onze ervaringen met elkaar te delen. We hebben daar beiden belang bij. Het ontdekken van punten  die voor verbetering vatbaar zijn zullen wellicht resulteren in verbeteringen in het product. En dat is de opzet van onze samenwerking en het geleerde en de aanpassingen willen we nu graag dit jaar gaan testen en toetsen). Wie weet wordt ons plezier, door het wellicht meer samen beleven, nog intenser.

We weten inmiddels dat we ook met enkele honderden meters tussen ons in voor elkaar bereikbaar zijn, dat geeft je ook weer rust en ook de ruimte om gewoon even met jezelf te zijn, op jouw manier te genieten van de natuur zonder enige vorm van druk om elkaar niet kwijt te raken.

Want eenmaal getroffen door het fietsvirus maakt dat je na een geslaagde reis al weer heel snel verlangt naar de volgende. We houden jullie de aankomende 4 weken op de hoogte van onze avonturen en bevindingen via de Facebookpagina van AXIWI

Harry en Gerda Kanis