Zoals zovelen doen na het vieren van vakantie, gaat het ook bij ons; met heel veel plezier terugkijken én vervolgens vooruitblikken naar de volgende (fiets)vakantie. Bij het evalueren van de laatste fietsvakantie kwamen wij beiden tot de ontdekking dat het fijn zou als we op een betrouwbare en veiliger manier met elkaar zouden kunnen communiceren tijdens het fietsen.

Fietsen door Europa naar wij elkaar ontmoetten: Andermatt

En wie zijn wij? Harry en Gerda Kanis uit Zwolle, die indien we de tijd kunnen vrij maken, graag langere fietstochten maken door Europa.  We gebruiken daarbij de overbekende boekjes van Reitsma, Sweeres, Boremans en Benjamins. Voor de overnachtingen maken we het liefst gebruik van onze tent én als het in de loop van de dag toch gaat regenen, maken we gebruik van een B&B, pension of hotel.

fietstocht-europa-axiwi-communicatiesysteem-veilig-en-betrouwbaar-fietsen-bloemen

We beginnen vandaag (15-6-2017) vanuit Zwolle en sluiten bij Nijmegen aan op de route van Reitsma naar Rome en volgen daarvan deel I. Bij Bregenz aan de Bodensee stappen we over op de route van Luc Boremans en rijden verder op de route ‘Fietsen door Zwitserland’.

We volgen de loop van de Rijn tot daar waar ze ontspringt en passeren dan gelijk de Oberalpass om daarna aan te komen in het prachtige Andermatt.  Daar hebben we elkaar 40 jaar geleden leren kennen én daarmee is ons doel van de reis ook aangegeven.

Na een stop in Andermatt  gaan we de uitdaging aan om de Furkapas te beklimmen,  daar waar de Rhône ontspringt uit de gelijknamige gletsjer. Dan dalen we gestaag af door het  Rhônedal en eindigen bij het Meer van Genève. Bij Nyon trekken we het middelgebergte van de Jura in en zullen die doorkruisen tot we arriveren in Basel. Veruit het lastigste en ook zwaarste deel van de gehele tocht. Vanuit Basel gaan  we met de trein naar Arnhem om vanuit daar weer huiswaarts te fietsen.

Veilig fietsen én genieten met AXIWI

Bij het ouder worden hebben we moeten constateren dat bij één van ons het gehoor minder wordt en het praten onderweg zonder veel stemverheffing bijna ondoenlijk is. Dat maakt het voor beiden soms moeilijk en vandaar dat we besloten hebben om te gaan zoeken naar een oplossing.  Via mensen uit de wielerwereld werden we verwezen naar Axitour Communication Systems voor het AXIWI communicatiesysteem. We hebben eerst een test gedaan met het communicatiesysteem en die heeft ons versteld doen staan.

We hopen hiermee te bereiken dat we vooral in de wat drukkere omgeving van steden de aandacht meer bij het verkeer en de omgeving kunnen houden.  Het continue omkijken of je partner volgt of vragen je voorganger even te stoppen bij iets moois onderweg  is erg lastig. We denken en  hopen vanuit de geruststelling dat je elkaar kunt verstaan meer vanuit rust te kunnen genieten van al het mooie wat je tegenkomt. We zullen dat moeten uitproberen in de praktijk.

We delen onze ervaring via de AXIWI Facebookpagina

Tijdens de uitleg van Axitour is het idee gegroeid om onze ervaringen met elkaar te delen. We hebben daar beiden belang bij. Het ontdekken van punten  die voor verbetering vatbaar zijn zullen wellicht resulteren in verbeteringen in het product. We zijn vooral ook benieuwd naar de meerwaarde van het dragen van het systeem tijdens het fietsen gedurende onze fietstocht. Wie weet wordt ons plezier, door het wellicht meer samen beleven, nog intenser.

Want eenmaal getroffen door het fietsvirus maakt dat je na een geslaagde reis al weer heel snel verlangt naar de volgende. We houden jullie de aankomende 4 weken op de hoogte van onze avonturen en bevindingen via de Facebookpagina van AXIWI.

Harry en Gerda Kanis