Deze blog is geschreven door Colin Smits, scheidsrechter FCE TalentCup

Tijdens de FCE Talent Cup was het een verademing om gebruik te mogen maken van de AXIWI headsets. Niet alleen omdat het de teamprestatie verhoogt, maar ook omdat het bijdraagt aan een professionele uitstraling en meer acceptatie, van beslissingen, bij de teams en supporters.

Tijdens de wedstrijden heb ik als scheidsrechter veelvuldig gemerkt dat het fijn is ‘bevestigt’ te worden bij observaties en daardoor met nog meer vertrouwen een beslissing te nemen. Daarnaast helpt het ook om een beter totaalbeeld te hebben van wat er zich afspeelt op het voetbalveld. Zo kunnen de andere (assistent)-scheidsrechters je direct vertellen wat zij observeren bij situaties in de zones waar je op dat moment geen zicht op hebt. Door de verbale toevoeging ben je goed in staat om chaotische situaties snel in de kiem te smoren en tot een goed einde te brengen én met meer acceptatie van de teams en het publiek. Ik ben dus heel blij gebruik te hebben mogen maken van de AXIWI headsets en ik hoop in de toekomst hier vaker mee te mogen werken. Dit is een toevoeging voor elk arbitraal trio.

Colin Smits, scheidsrechter FCE Talent Cup

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.