Dit artikel is geschreven door korfbalscheidsrechter Irshad

Half augustus start de voorbereiding op het nieuwe korfbalseizoen. Ook voor ons als scheidsrechters. Dan willen we proberen om zoveel mogelijk oefenwedstrijden mee te pakken ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

AXIWI®

Twee scheidsrechters zien meer dan één. Als koppel kun je via de AXIWI AT 320-M helder met elkaar in verbinding staan voor, tijdens én na de wedstrijd. Het AXIWI AT 320-M communicatiesysteem in combinatie met de HE-075 headset werkt goed. Met de bijgevoegde schouderband kan je de zender comfortabel op de arm dragen en zit de unit niet in de weg. Het opstarten van de units gebeurt in enkele stappen en dan sta je met elkaar in verbinding. Dit proces doen we vóórdat onze warming-up start. Dan beginnen we vervolgens echt met de wedstrijdvoorbereiding en staan we draadloos met elkaar in contact als we op afstand moeten overleggen.

Tijdens de wedstrijd zorgt de in-ear oordop en de oorbeugel van de headset dat het oorstuk niet beweegt en goed in positie blijft, zodat je daar geen omkijken naar hebt. Het kraakloze geluid en de omgevingsgeluidonderdrukking zorgen ervoor dat je elkaar goed verstaat.

We gebruiken de AXIWI AT 320-M graag vanwege de gebruiksvriendelijkheid van de kleine unit, het lage gewicht en hoge (geluids)kwaliteit. Maar ook de duurzaamheid: de batterij gaat lang mee en is ook in no-time opgeladen.

Begeleiding scheidsrechters

De AXIWI AT 320-M wordt momenteel vooral gebruikt tijdens wedstrijden, maar zal binnen de vereniging ook worden gebruikt voor het begeleiden van nieuwe scheidsrechters. Zo kun je tijdens de wedstrijd, aan een beginnende scheidsrechter, direct tips meegeven die de scheidsrechter dan direct kan toepassen.

Alternatieven

Voordat de AT 320-M werd aangeschaft is gekeken naar alternatieven. De alternatieven waren niet geschikt vanwege de grootte van de zender, de kort batterijduur en de trage oplaadtijd. De AT 320-M, met kleine transportkoffer, werkt simpel en is eenvoudig in gebruik; en geeft wat je als scheidsrechter nodig hebt.

Bij AXIWI wordt er serieus gekeken naar wat je nodig hebt en wordt er een gepast advies gegeven, zodat je tevreden naar je wedstrijd kan gaan. Een must voor iedere scheidsrechter!

Irshad, korfbalscheidsrechter 

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.