Net als bij eerdere clinics heeft de Belangenvereniging voor Waterpoloscheidsrechters (BVWS) bij de KNZB Supercup van 2023 opnieuw gebruik gemaakt van de communicatiesystemen van AXIWI. Dit was wederom een groot succes. Uit alles blijkt dat Axitour met AXIWI wil zorgen voor een succesvol evenement door de juiste en passende techniek te faciliteren. Tijdens de clinic gaven,  eredivisiescheidsrechter Mark Hendriks en internationaal scheidsrechter Rik Evers, toelichting op de wedstrijd via het AXIWI AT-350 communicatiesysteem aan andere waterpoloscheidsrechters.   

Als sprekers hebben de twee topscheidsrechters de focus gelegd op hoe de ‘scheidsrechters van dienst’ controle over de wedstrijd probeerde te houden. Hierbij gaven ze ook voorbeelden van hoe zij bepaalde spelsituaties zouden oplossen én zijn de specifieke spelregelinstructies voor dit seizoen toegelicht aan de hand van de wedstrijd. Enkele luisteraars konden inbreken op de lijn als er vragen waren. Anderen konden meeluisteren en leren van hetgeen dat werd besproken door Mark en Rik.

In het moment coachen

Het grote voordeel van dit systeem is dat je tijdens een wedstrijd, als scheidsrechtercoach, directe feedback kunt geven aan scheidsrechters. Uit ervaring blijkt dat ‘in-het-moment coachen’ zeer waardevol is voor talentvolle scheidsrechters, om zo snel mogelijk belangrijke lessen te kunnen leren. Dit was niet mogelijk geweest zonder het systeem van AXIWI.

Geluidskwaliteit

Alle deelnemers van de clinic hebben in de evaluatie unaniem te kennen gegeven dat de kwaliteit van het geluid van zeer goede kwaliteit was en dat systeem zeer gebruiksvriendelijk is. De systemen van AXIWI zijn zeker een aanrader; het is gebruiksvriendelijk en er wordt goede service geleverd met een concrete werkinstructie.

headset-fanbeleving-waterpolo

De BVWS zal in de toekomst nog veel vaker gebruik gaan maken van AXIWI!

Namens de BVWS,

Sander Gransjean – voorzitter

Rik Evers – secretaris