Het gebruik van de AXIWI scheidsrechter headsets biedt vele voordelen. In de vriendschappelijke voetbalwedstrijd STVV Sint-Truiden tegen KV Mechelen deed zich een situatie voor waarbij de bal in de diepte werd gespeeld richting mijn zijde. Ik was op dat moment heel gefocust op buitenspel en hield de spelers die in duel waren om de bal in mijn ooghoek. Op dat moment gaf de arbiter van dienst aan via de headset dat deze situatie voor mij zou zijn. Door deze communicatie kon ik mijn focus verleggen. Een aantal seconden later zag ik dan ook dat de aanvaller zich na minimaal contact veel te makkelijk liet vallen. Door de communicatie met de scheidsrechter kon ik de situatie ook echt goed beoordelen.

In de 2e helft van diezelfde wedstrijd deed zich een situatie voor waarbij ik juist vlak voor mijn neus een overtreding van de verdedigende partij waarnam. Ik riep “overtreding” door de headset en maakte aanstalten om een vlagsignaal te geven. De scheidsrechter had vanuit zijn positie meer overzicht en riep driemaal krachtig “doorgaan, voordeel” door de headset. Er kwam namelijk een aanvaller buitenom gerend – vanuit mijn dode hoek – die een veelbelovende aanval door kon zetten. Door de snelle en krachtige communicatie bleef de vlag omlaag en kon ik de aanval vanuit een goede positie verder volgen.

 

Felix Vollenberg

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.