Axitour sponsort scheidsrechters HOD International Easter Tournament met AXIWI communicatiesysteem én introduceert Umpire Academy

Het aankomend paasweekend organiseert hockeyclub Valkenswaard de 29ste editie van het ‘International Easter Hockey Tournament’ voor topteams tot zestien jaar (B-jeugd). Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april zullen 24 topteams van over de gehele wereld met elkaar de strijd aan gaan voor de felbegeerde titel.

Axitour Communication Systems, leverancier van audio communicatiesystemen, is sponsor van de hockeyscheidsrechters tijdens het HOD International Easter Tournament. Axitour stelt het AXIWI communicatiesysteem beschikbaar en sponsort de scheidsrechter shirts.

Daarnaast start AXIWI tijdens het passtoernooi met de AXIWI Umpire Academy. Deze Academy heeft als doel scheidsrechters kennis te laten maken met het (samen)werken met een draadloos communicatiesysteem om deze vervolgens optimaal en effectief te gebruiken tijdens wedstrijden. Per scheidsrechter event zullen we kijken op welke manier de Academy een waardevolle bijdrage kan leveren.

AXIWI Umpire Academy

Tijdens de AXIWI Umpire Academy zullen de scheidsrechters verschillende presentaties krijgen en workshops volgen. Ook worden zij gefilmd en gecoacht door onder andere landelijke en internationale scheidsrechters. Tijdens het toernooi zullen de scheidsrechters wedstrijden fluiten van zowel de jongens- als meisjesteams.

Communicatiesysteem óók voor de scheidsrechter coaches

Voor de onderlinge communicatie tijdens de wedstrijden werken de scheidsrechters met het AXIWI communicatiesysteem. Het werken met een communicatiesysteem vraagt om een andere wijze van samenwerking van de scheidsrechters. Ze staan immers direct en draadloos met elkaar in contact en hoeven het minder te hebben van lichaamstaal en mogelijk schreeuwen naar elkaar. De scheidsrechtercoaches hebben de mogelijkheid om de scheidsrechters vanaf de zijlijn direct en draadloos te coachen, door een derde AXIWI aan te sluiten op de groep. Hij kan de scheidsrechter vanaf de zijlijn direct van instructies en feedback voorzien of alleen meeluisteren en de wijze van ‘communicatie’ analyseren. Doordat de scheidsrechtercoach ‘in’ het moment kan coachen is de leercurve voor de scheidsrechters in het veld korter, want zij kunnen de feedback direct meenemen én toepassen in het spel.

Ervaringen delen voor een optimaal leerresultaat scheidsrechter

Met een mix van ervaring en niveaus is er een diverse groep van scheidsrechters waarvan wordt verwacht dat zij tijdens het weekend kennis en ervaring delen met elkaar. Voor een optimaal leerresultaat zullen zij de feedback kort na de wedstrijden ontvangen van de coaches, zodat zij dit mee kunnen nemen in de volgende wedstrijden.

Na afloop van de speeldag zal er een algemene debriefing zijn waarbij een aantal algemene (leer)punten worden besproken. Ook zullen de scheidsrechters individuele gesprekken krijgen waarin hun aandachtspunten worden besproken.