Deze bijdrage is geschreven door Jesper Sanders (midden foto). Fotografie: Stefan Koops Photography. 

Na tweeënhalve maand lockdown perikelen en forse COVID-19 maatregelen was het eindelijk weer zover, voetbalclubs mochten vriendschappelijk weer aantreden tegen andere verenigingen. Zo stond vandaag in Veenendaal de oefenwedstrijd tussen tweede divisionist GVVV 1 en hoofdklasser SV AWC 1 uit Wijchen op de planning. Een wedstrijd die eerder vorig jaar al gepland stond maar helaas geen doorgang kon vinden. Beide teams waren gebrand om de eerste wedstrijd van 2022 in een overwinning af te sluiten en de arbitrage van scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken was topfit aan de aftrap verschenen.

AXIWI headsets

Omdat de scheidsrechtersvereniging Doetinchem sinds enkele maanden beschikt over een eigen AXIWI-scheidsrechters koffer met 4 headsets, konden deze worden ingezet bij deze wedstrijd. Het arbitrale trio bestond uit scheidsrechter Jesper Sanders (uit Doetinchem) en beide assistent-scheidsrechters Ruben Bril (uit Doetinchem) en Ramon Gronouwe (Uit Duiven). Zij leidden deze wedstrijd met AXIWI-headsets en piepvlaggen van de SDO.

Duidelijke communicatie

Vanaf het begin van de wedstrijd was de communicatie erg duidelijk en correct bij de arbitrage. De verbinding van de AXIWI units was enorm goed en de professionaliteit straalde er vanaf. Naarmate de vermoeidheid aan het einde van de wedstrijd toesloeg kon je wel erg merken dat iemand aan het hijgen was, dit geluid was namelijk niet gedempt. Daarentegen was van de wind niets te merken onder de wedstrijd. Signalen- of beslissingen konden verbaal naar elkaar goed ondersteund worden en spelers zagen een arbitraal trio wat goed op elkaar afgestemd was.

Een mooie ervaring, waarbij we een goede prestatie hebben neergezet onder toezicht van zo’n circa 200/300 toeschouwers. Hierbij waren de headsets van enorm toegevoegde waarde en zullen wij deze zeker vaker gaan inzetten bij zulke oefenwedstrijden, pure klasse!

Jesper Sanders 

arbitrage-axiwi-scheidsrechter-headsets-jesper

Draadloos scheidsrechter communicatiesysteem

In sport, ook op amateur niveau, komt het steeds vaker voor dat er meerdere scheidsrechters in een team een wedstrijd leiden. Voor een effectievecommunicatie tussen de scheidsrechters introduceerd AXIWI het draadloze, handsfree scheidsrechter communicatie systeem. Het AXIWI Communicatie systeem is vergeleken met haar concurrenten erg betaalbaar: andere merken zijn wel 3 tot 6 keer zo duur! Ondertussen wordt AXIWI succesvol gebruikt in sporten als  handbal, korfbal, basketbal, voetbal, hockey, volleybal, honkbal, water polo, rugby, Ijshockey en floorbal.