IDH is gespecialiseerd in het verwerken van melkpoeders op geavanceerde menglijnen en het verpakken van kindervoedingen in blik- en sachet. Er bestaan verschillende afdelingen.

Communicatiesysteem voor de High Care afdeling

De nieuwe Dedicated Blending Line (DBL) afdeling is een zogenaamde High Care afdeling. Medewerkers dienen aan hoge hygiëne-eisen te voldoen en men kan niet zomaar de afdeling betreden of verlaten. Op deze afdeling werken drie mensen en een vierde ondersteunt hen in het aanleveren van de grondstoffen. Deze werknemer bevindt zich echter in een andere ruimte, waardoor communicatie erg moeizaam verloopt. Directe communicatie tussen de medewerkers is echter wel essentieel voor een efficiënte werkomgeving.

Zuivere handsfree communicatie

We hadden een communicatiemiddel nodig die zuivere communicatie mogelijk maakt tussen de werknemers, zonder dat ze hun plek hoeven te verlaten. Het moest mogelijk zijn om aan de heftruckchauffeur door te geven welke grondstoffen benodigd waren. Het bereik diende daardoor ook groot te zijn. Daarnaast diende men mobiel te kunnen zijn en het overal te kunnen gebruiken.

Werkend met elkaar communiceren

“Voor het gebruik van het AXIWI systeem verloren we veel tijd doordat we naar elkaar moesten toe lopen om met elkaar te kunnen praten. Nu kunnen we gewoon al werkend met elkaar communiceren. We kunnen niet meer zonder!”, zo vertelt Rieni, heftruckchauffeur bij de DBL. Met het AXIWI AT-320 communicatiesysteem verloopt de communicatie nu vlekkeloos. Medewerkers hoeven niet meer van hun werkplek af en verliezen geen kostbare tijd.