‘Het trainen met het AXIWI communicatiesysteem is van grote toegevoegde waarde voor mij als professioneel kanoster’

Afgelopen februari tijdens mijn trainingskamp in Montebelo in Portugal heb ik een gadget uitgeprobeerd: een communicatiesysteem om direct te communiceren (twee richtingen: zenden en ontvangen) met mijn trainer.

Rust en focus tijdens varen

Van Axitour ontving ik het AXIWI communicatiesysteem, waarbij ik tijdens de trainingen direct en draadloos feedback kan ontvangen van mijn trainer. Voortaan geen aanwijzingen meer die ik half hoor door teveel omgevingsgeluid of lawaai én ook geen trainer die staat te schreeuwen langs de kant met de kans dat die zijn stem verliest. Met het communicatiesysteem heb ik veel meer rust en kan ik me beter concentreren op het varen. De ervaringen van mij en mijn trainer, met het AXIWI communicatiesysteem, zijn super positief.

axiwi-communicatie-systeem-eef-haaze-kano-varen-fiets axiwi-communicatie-systeem-eef-haaze-kano-varen-kant axiwi-communicatie-systeem-eef-haaze-kano-varen-trainer

Effectiever trainen

Sinds Portugal gebruik ik het communicatiesysteem, dat bestaat uit twee zenders die de grootte hebben van een luciferdoosje en twee headsets. Het communicatiesysteem is gemakkelijk te bedienen en kun je naar wens instellen: enkel ontvangen óf ontvangen en zenden. We gebruiken het communicatiesysteem voornamelijk voor eenrichting-communicatie; mijn trainer geeft mij instructies. Het communicatiesysteem heeft een bereik van ongeveer +/- 250 meter. We hebben getraind waarbij de trainer aan de kant staat én met een volgboot. In beide gevallen werkte het communicatiesysteem prima en kunnen we nog effectiever trainen, doordat we continu met elkaar in verbinding staan met de ‘open’ lijn-verbinding.

Het trainen met het AXIWI communicatiesysteem is van grote toegevoegde waarde voor mij als professioneel kanoster.

Eef Haaze

Fotografie (header blog): Stefan Koopmans Photography