Mijn naam is Bjorn en ik ben 18 jaar. Dit jaar is mijn eerste seizoen als KNVB-official en mijn vijfde seizoen als scheidsrechter.

axiwi-at-350-full-duplex-communicatie-systeem-6-personen-display

Tijdens het Scheidsrechters Congres van de COVS voor de regio Oost, kwam ik aan de praat met de vertegenwoordigers van AXIWI. Wij mochten hun nieuwste systeem, de AXIWI AT-350, testen in de Acrebis Beloften competitie.

Test AXIWI AT-350: Jong GVVV – Jong Bataven

Tijdens de wedstrijd tussen Jong GVVV – Jong Bataven hebben we de AXIWI set kunnen testen. We merkten al snel dat we elkaar direct konden informeren over wat we zagen via de headsets. Ook de scheidsrechter konden wij ontlasten, doordat wij als assistent gemakkelijk konden aangeven wat er in ons ‘gebied’ gebeurde.

Bij vrije trappen en corners riep een van beide assistenten wanneer de bal het veld in werd gebracht. Dit is gemakkelijk voor het waarnemen van het buitenspelmoment én voor de mogelijkheid tot het bestraffen van mogelijke overtredingen.

Van elkaar leren

axiwi-at-350-communicatiesysteem-voetbal-scheidsrechter-bjorn-vd-vliet

Tijdens de wedstrijd leerden we snel hoe je beter en effectiever kan communiceren. We leerden ook van elkaar doordat je met elkaar kunt meeluisteren; je hoort bijvoorbeeld hoe je scheidsrechter collega communiceert met de spelers en trainers.

Het was in alle opzichten een leerzame én leuke wedstrijd. We willen Axitour Communication Solutions bedanken voor de mogelijkheid de wedstrijd met een draadloos communicatiesysteem te leiden.