Op vrijdag 19 mei hebben de scheidsrechters Marco de Lange, Gert jan Winkelman, Jan Jung, Gert Piket en Michael Mastenbroek de Bouwcup (bedrijven in de bouw die het tegen elkaar opnemen zo’n 20 ploegen) in de Kuip gefloten met het AXIWI communicatiesysteem. De scheidsrechters wilden ervaren hoe het is om met het communicatiesysteem te fluiten.

 

Scheidsrechters in contact met tijdwaarnemerVoetbalscheidsrechters-fluiten-in-kuip-met-het-axiwi-communicatiesysteem-veld

De scheidsrechters hebben het AXIWI communicatiesysteem niet alleen gebruikt voor de onderlinge communicatie. De scheidsrechters stonden ook in contact met de persoon die de tijdwaarneming deed vanuit de organisatie. Deze persoon stond langs de zijlijn. Op deze manier stond iedereen met elkaar in contact en was het vele malen gemakkelijker communiceren t.o.v. het communiceren zonder communicatiesysteem; we hoefden nu niet te schreeuwen. Door ook te communiceren met de tijdwaarnemer, wist iedereen exact hoe lang er nog te spelen was.

Inzicht in werken met communicatiesysteem

We hebben het AXIWI communicatiesysteem ingezet om scheidsrechters, tijdens het toernooi, te laten ervaren hoe het is om direct met elkaar in contact te staan. Het heeft de scheidsrechters inzicht gegeven over hoe je effectief met elkaar communiceert via een communicatiesysteem en dat het bijdraagt aan sneller en correcter beslissingen nemen als scheidsrechterteam. Met het communicatiesysteem straal je ook naar de spelers meer autoriteit uit, want ze weten dat je direct in  contact met elkaar staat en er meer wordt waargenomen.

Het AXIWI communicatiesysteem is een gebruiksvriendelijk communicatiesysteem met een helder geluid. Het communiceren verloopt daardoor gemakkelijk. Wij hebben gemerkt dat het ons als scheidsrechter, tijdwaarnemers en begeleiding van het toernooi heeft geholpen bij de goede arbitrage van de wedstrijden. Er was meer acceptatie voor de beslissingen die we namen, omdat je niet twee maar zes ogen hebt die een spelsituatie beoordelen.

 

Michael Mastenbroek