Op woensdag 1 juni 2016, heeft Excelsior Maassluis voor het eerst gewerkt met het AXIWI communicatiesysteem. In het oefenduel tussen Excelsior Maassluis B1 en Sparta AV B1 werd het communicatiesysteem gebruikt door de scheidsrechtercoördinator Michael Mastenbroek, die in contact stond met de scheidsrechter-assistenten.

Scheidsrechtercoördinator

Als scheidsrechtercoördinator wil je graag de scheidsrechters, die je begeleidt, zo goed mogelijk van tips en feedback voorzien; wat doe je in bepaalde spelsituaties, looplijnen en andere tips. Via de open lijnverbinding van het AXIWI communicatiesysteem sta je in direct contact met de assistent-scheidsrechters. Hierdoor kun je ze gemakkelijk en laagdrempelig van feedback voorzien, waar ze direct mee aan de slag kunnen. Via de open lijnverbinding kunnen zij direct terugpraten (indien nodig én wenselijk). Naast het directe leermoment van de assistent-scheidsrechter(s) heeft het als bijkomend voordeel dat de speldeelnemers hier geen hinder van hebben.

axiwi-excelsior-maassluis-assistent axiwi-excelsior-maassluis-assistent-scheidsrechter

Ontwikkeling scheidsrechters

Het grote voordeel van het werken met een communicatiesysteem is de snelle en directe communicatie tussen de scheidsrechtercoördinator en de scheidsrechters in het veld. Door het geven van de feedback en tips worden de scheidsrechters beter. Hierdoor leren ze sneller én ontwikkelen ze zich sneller.

Aanrader

Het AXIWI communicatiesysteem is een zeer compact communicatiesysteem en heeft een zeer helder geluid. Dit maakt het communiceren tussen scheidsrechters tijdens een wedstrijd erg eenvoudig. Wij hebben gemerkt dat het de communicatie tussen de scheidsrechters verbetert (ook met een coördinator) én de speldeelnemers merken daar ook de voordelen van.

(Michael Mastenbroek)