Technische Unie is de grootste technische groothandel van Nederland. De ruim 2000 medewerkers leveren miljoenen producten op het gebied van elektrotechniek, licht, datacommunicatie, installatiematerialen, sanitair, verwarming en klimaattechniek aan installatie- en bouwbedrijven.

technische-unie-professionaliseert-met-axiwi-logo

Opleiding Logistiek & Distributie

Wij als afdeling Opleiding Logistiek & Distributie verzorgen diverse trainingen op het gebied van mobiele arbeidsmiddelen, machine-bediening, arbo & veiligheid en code 95 voor chauffeurs. Nu de maatregelen langzaam maar zeker worden versoepeld, zijn we erg enthousiast dat wij onze medewerkers weer kunnen trainen. Ook wij hebben in de beginperiode (van Covid19) de trainingen moeten annuleren, gezien de onzekerheid rondom het virus. In deze periode hebben wij niet stil gezeten, maar hebben wij onze opleidingen zo vorm gegeven, dat wij de trainingen weer kunnen verzorgen met in achtneming van de RIVM-richtlijnen.

technische-unie-professionaliseert-met-axiwi-volgens-rivm-richtlijn-groep

AXIWI

Het letterlijk ‘over de schouder’ meekijken is niet meer mogelijk, dus zullen wij daarvoor een alternatief moeten hanteren. Hiervoor hebben wij gekozen voor het AXIWI AT-350 duplex communicatiesysteem, na uitstekende service die Axitour ons heeft geboden.

Onze trainers geven duidelijke instructies vooraf aan de training, over social-distancing en hygiëne. Tijdens onze training kunnen wij d.m.v. het communicatiesysteem, de 1,5-meter maatregel, nog beter hanteren. De cursisten worden gevraagd op elkaar te letten en elkaar te herinneren aan de afgesproken gedragsregels.  Zo kunnen wij met 4 cursisten en 1 trainer, met inachtneming van de richtlijnen, ten allen tijden verstaanbaar blijven, zonder dat we daarvoor hoeven te schreeuwen!

Op afstand ‘in het moment’ duidelijk coachen

Het communicatiesysteem wordt als zeer positief ervaren onder de cursisten en trainers. Via een open lijn, kan de trainer, op afstand, in het moment, moeiteloos de cursisten coachen. In onze distributiecentra is het altijd zeer bedrijvig, en door de vele geautomatiseerde roller-banen, brengt dit het nodige geluidsniveau met zich mee.  Door de heldere en duidelijk verstaanbare audio via de headset, brengt dit een hoop rust bij zowel trainer als cursist.

technische-unie-professionaliseert-met-axiwi-volgens-rivm-richtlijn-laden

Meerdere groepen tegelijkertijd trainen

Doordat wij soms met meerdere trainers op dezelfde locatie trainen, is het fijn dat het mogelijk is, dat de ontvanger/verzender in te stellen is op verschillende kanalen. Daarbij heeft het systeem een bereik van 300 meter, dus ook op onze buitenterreinen (weer of geen weer) biedt dit uitkomst. De kwaliteit van het geluid is top en geeft weinig tot geen ruis.

Professionalisering trainingen distributiecentrum

Dus ook zonder de nodige Corona-maatregelen, zorgt het systeem voor een professionelere training, waarbij ieder zich gehoord voelt. Ook een volgende keer, zullen wij zeker kiezen voor Axitour!

technische-unie-professionaliseert-met-axiwi-volgens-rivm-richtlijn-groepsfoto