Deze bijdrage is geschreven door voetbalscheidsrechter Jesper Sanders

Afgelopen zaterdag (22-6-2019) waren in Doetinchem (Gelderland) de finales van de Achterhoek Cup. Dit is een bekertoernooi voor zowel Jeugd Onder De 15 jaar (JO15-1) & standaard elftallen uit de Achterhoek, waar teams hun kwaliteiten op een (eventueel) hoger niveau kunnen laten zien.

Scheidsrechters COVS Doetinchem E.O.

Hierin levert de scheidsrechtersvereniging Doetinchem E.O. de scheidrechters om de wedstrijden zo goed te laten verlopen. Afgelopen zaterdag waren de finales. Gespannen ‘koppies’ bij de heren (spelers) die aan de aftrap mochten verschijnen, maar ook zeker bij de (assistent) scheidsrechters en beide vierde officials. Het waren niet zomaar twee wedstrijdjes, maar er werd gestreden met strijd en passie.

Finales gefloten met AXIWI

Bij deze finales mochten wij gebruik maken van de headsets van AXIWI. Veel van de aanwezige scheidsrechters hadden nog niet gewerkt met ‘headsets’, maar hebben dit als zeer prettig en super functioneel ervaren. De communicatiesystemen zijn zeer gebruiksvriendelijk, gemakkelijk in te stellen en op elkaar aan te sluiten. Dit zorgde voor goede onderlinge communicatie tijdens beide wedstrijden.

Wij als scheidsrechtersvereniging willen AXIWI International bedanken voor hun bijdrage aan de Achterhoek Cup en hopen volgend jaar weer gebruik te mogen maken van de headsets!