‘Of je het communicatiesysteem nu gebruikt tijdens sporten of andere activiteiten; met het AXIWI communicatiesysteem kun je als trainer of coach op ieder gewenst moment duidelijke en verstaanbare feedback geven.’

Ik ben Joyce Stijger en heb mijn eigen bedrijf Stijger Sportadvies. In de winter ben ik actief met het geven van schaatstrainingen op de ijsbaan in Haarlem en in de zomer heb ik een volledig trainingsprogramma met skeeleren-, wielrennen-, loop- en krachttrainingen.

Tijdens deze trainingen heb ik gemerkt dat ik mijn stem behoorlijk moet belasten om mijn rijders te bereiken én de feedback niet altijd op het juiste moment gegeven kan worden. Mijn doel is om dit te veranderen en mijn trainingsniveau te verbeteren, zodat de sporters een grotere progressie kunnen maken.

Testen met demoset van AXIWIaxiwi-schaatsen-communicatie-systeem-

Tijdens de kerstvakantie had ik ruim de tijd om daar goed over na te denken en mogelijkheden te zoeken op internet. Al snel kwam ik uit bij het communicatiesysteem van AXIWI. Ik heb hen benaderd en mijn problemen voorgelegd. Thomas Boogaarts van AXIWI vertelde mij, dat door middel van het gebruik van hun communicatiesysteem, de communicatie tussen de schaatser en trainer beter kan. Hij bood mij aan een demo-set te proberen.

Na ontvangst heb ik het communicatiesysteem gelijk ’s avonds uitgeprobeerd bij een training van de jeugdwedstrijdrijders. In het begin was het even wennen en hilarisch, omdat je elkaar overal op de baan kan horen. De kinderen hadden al gauw in de gaten dat je er leuke grappen mee kan uithalen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van het nieuwe communicatiesysteem, maar na een korte gewenningsperiode werden de voordelen al snel duidelijk.

Direct feedback geven en goed beoordelen

Als trainer, met het AXIWI communicatiesysteem, kan ik nu van de zijkant meekijken en gelijk feedback geven aan de rijders. Dat is echt een groot voordeel, omdat je de rijders van alle kanten goed kunt bekijken. Vroeger reed ik altijd achter de groep aan en moest ik hard schreeuwen om ze te bereiken. Bovendien beoordeelde ik ze van achter, wat niet altijd de juiste uitgangspositie is om de, door hen toegepaste, techniek goed te kunnen beoordelen. Met het AXIWI communicatiesysteem kan ik nu een combinatie maken van meerijden en ergens langs de baan stilstaan. Zo kan ik van de andere kant van de baan zien of iemand wel óf niet diep genoeg zit. Zodra er een helm boven de boarding uitkomt, zit iemand niet diep genoeg. Als ik dit dan doorgeef aan de rijder, zie je de helm wegzakken achter de boarding.axiwi-schaatsen-communicatie-systeem-headset

Als ik wel met mijn rijders meerijd, kan ik nu rustig en met een normaal volume praten. Verder heb ik met sporters van verschillende niveaus te maken, die verspreid over de schaatsbaan rijden. Het is dan bijna onmogelijk om iedereen te volgen en te bereiken. Nu met de AXIWI is het zeer gemakkelijk om iedere schaatser op zijn eigen niveau van feedback te voorzien.

Ook voor de recreanten

Bij de volwassen recreanten wordt het communicatiesysteem ook zeer gewaardeerd; met de AXIWI kan ik de cursisten tijdens het rijden persoonlijk feedback geven. Deze persoonlijke informatie kan door alle cursisten gehoord worden, waardoor de anderen ook kunnen leren van wat ze horen. De volwassenen hebben zo af en toe niet eens meer in de gaten waar ik rij of sta, omdat ik ze via de AXIWI op elk moment van feedback kan voorzien.

Iedereen profijt van AXIWI communicatiesysteem

Jong of oud, wedstrijd of recreantenrijder, iedereen heeft er profijt van. Ik raad de AXIWI voor iedereen aan. Of je het communicatiesysteem nu gebruikt tijdens sporten of andere activiteiten; met het AXIWI communicatiesysteem kun je als trainer of coach op ieder gewenst moment duidelijke en verstaanbare feedback geven.

In het schaatsen is het voor trainers, die hun rijders niet meer bij kunnen houden en toch op elk moment feedback willen geven, heel handig.

‘Kortom: IK BEN OM’

Ik heb meteen een set van vijf AXIWI’s met één microfoon voor mij als trainer en vier oortjes voor mijn rijders aangeschaft. Nu kan ik als Stijger Sportadvies op een nieuwe manier training geven en mijn trainingen naar een hoger niveau brengen.