axiwi-communicatie-watersport-aanmeren-bootIn de haven van Brielle hebben Willem en Joke van der Knijff een Boarncruiser Classic Line 40 (Boarnstream) liggen met een lengte van zo’n 12.40 meter. Willem was al een tijd op zoek naar een draadloos communicatiesysteem die hij en Joke kunnen gebruiken om te communiceren tijdens het afmeren, aanleggen en wegvaren met de boot. Het AXIWI communicatiesysteem voldeed aan de wensen en dus bezocht hij de showroom in Barendrecht en kocht het communicatiesysteem. Ondertussen heeft hij het systeem geruime tijd in gebruik en vertelt hij over zijn ervaringen.

axiwi-communicatie-watersport-aanmeren-kajuitGemakkelijk de positie van de boot bepalen

Willem van der Knijff: ‘Het AXIWI communicatiesysteem zorgt ervoor dat Joke en ik direct en draadloos met elkaar in contact staan. Dit is ideaal als we moeten afmeren en aanleggen in de haven of als we schutten in sluizen. Tijdens deze acties bevindt Joke zich op het voordek van de boot en sta ik in de kajuit. We staan dan zo’n 8 meter bij elkaar vandaan. Joke kan aan de voorzijde van de boot goed zien waar de boot ligt ten opzichte van de kant en andere boten. Via het AXIWI communicatiesysteem kan zij mij daardoor goed en ontspannen door de haven en/of een sluis begeleiden, zonder dat we continu oogcontact hoeven te hebben. Voorheen moesten we ook onze stem wel eens verheffen, omdat we elkaar niet goed konden verstaan door het geluid van de boten, de wind en andere omgevingsgeluiden. Dat is nu ook verleden tijd’.

Ontspannen varen

‘We merken dat we met het AXIWI communicatiesysteem ontspannen en veilig door havens en sluizen varen. Met het communicatiesysteem heb ik als kapitein extra ogen en oren op de boot en dat vaart erg prettig.’ aldus Willem van der Knijff.

axiwi-communicatie-watersport-aanleggen axiwi-communicatie-watersport-aanmeren-1 axiwi-communicatie-watersport-voordek