axiwi-duplex-communicatiesysteem-productieomgeving-fabriek

Met AXIWI veilig en verantwoord op afstand communiceren in luidruchtige productieomgevingen

Goede en duidelijke communicatien, tussen het personeel, in een productieomgeving is essentieel.  Door Corona en de social distancing, i.v.m besmettingsgevaar, is dat niet gemakkelijker geworden. Met het AXIWI communicatiesysteem bent u er in ieder geval zeker van dat het personeel op een veilige afstand (min 1,5 meter) duidelijk kan blijven communiceren en dat komt het productieproces ten goede.

De afgelopen periode hebben huidige én nieuwe klanten voor het AXIWI communicatiesysteem gekozen om duidelijke communicatie, hygiene en veiligheid in de productieomgeving te borgen. Op deze pagina beschrijven we hoe enkele opdrachtgevers van Axitour, het systeem in een productieomgeving inzetten, zoals: Brevé Tuinhout, Technische Unie, Sanorice en HAK.

Hoe werkt een draadloos communicatiesysteem in een productieomgeving?

Het AXIWI communicatiesysteem is een duplex (tweerichtings) communicatiesysteem. Gelijktijdig kunnen 6 personen draadloos met elkaar communiceren, net zoals in een telefoongesprek. Het systeem is geheel handsfree te gebruiken en beschikt over 8 kanalen (AT-350). Per kanaal kunnen max. 250 personen gebruik maken van het systeem. AXIWI kent ondertussen vele gebruikstoepassingen in een productieomgeving. Denk hierbij aan communicatie tijdens verschillende werprocessen of tussen verschillende afdelingen, voor het opleiden en coachen van personeel, het instrueren van personeel én voor het rondleiden van bezoekers en gasten.

Voordelen gebruik AXIWI in productieomgeving

  • Geen last van omgevingsgeluid;
  • Beter en veiliger samenwerken;
  • Voorkom besmettingsgevaar, bijv. Corona;
  • Discreet op 1,5 meter communiceren;
  • Effectief coachen & opleiden van trainees.
axiwi-at-350-full-duplex-communicatie-systeem-6-personen-display
axiwi-at-350-communicatie-systeem-ref-008-scheidsrechter-koffer-5-units
axiwi-headset-geluiddempend-29-db
axiwi-HE-075-sport-headset-noise-cancelling

Draadloos communiceren tussen afdelingen

In werkplaatsen kunnen verschillende afdelingen zitten of verschillende werkprocessen plaatsvinden. De AXIWI communicatiesystemen hebben meerdere radiokanalen waardoor het personeel in verschillende groepen met elkaar kunnen samenwerken. Tevens is het mogelijk om te switchen tussen de groepen. Hierdoor kunnen medewerkers van verschillende afdelingen elkaar, op afstand, gemakkelijk informeren en communiceren. Hierdoor kan er efficiënter en meer ontspannen gewerkt worden. Bij Hak worden de sets bijvoorbeeld ook ingezet als er met meerdere monteurs gelijktijdig, binnen 1,5 meter, aan een machine gewerkt moet worden.

axiwi-draadloos-duplex-communicatiesysteem-veilig-hygiene-fabriek-opleiden-personeel
breve-tuinhout-axiwi-communicatie-systeem-rivm-richtlijn-1-5-meter-header

Brevé Tuinhout communiceert met AXIWI efficiënt volgens 1,5 meter RIVM-richtlijn

“De mogelijkheid voor het instellen van meerdere radiokanalen zorgt ervoor dat medewerkers van de machinale houtproductie snel op de hoogte zijn van de benodigde productspecificaties. Ook de verkoopafdeling kan contact hebben met de werf om te bepalen waar een bepaald pak bewerkt hout terug te vinden is. De kwaliteit van de headsets en goede gehoorbescherming zorgen voor het welzijn van onze medewerkers en nog beter kwaliteit van de bestaande werkprocessen.”

Dalli-De Klok B.V. kiest met AXIWI® voor duidelijke onderlinge communicatie

“Wij hebben toen vijf complete AXIWI sets gekocht, zodat iedereen die deelneemt aan het werkproces elkaar goed kan verstaan én mee kan praten over het mogelijk aanwezige probleem. Wij zijn zeer content met onze keuze voor Axitour en kunnen dit bedrijf alleen maar aanraden, indien ook bij u de onderlinge communicatie op de werkplek verbetert dient te worden.”

draadloos-onderling-communiceren-headsets

Coachen personeel tijdens trainingen

Tijdens trainingen kijkt een coach graag mee over ‘de schouder’ van degene die hij instrueert. Dat is met de 1,5 meter maatregel niet meer mogelijk. Tijdens trainingen kunnen de coaches dankzij het communicatiesysteem, de 1,5-meter maatregel, beter hanteren. Zo blijven de coach en cursisten ten alle tijden verstaanbaar voor elkaar, zonder dat er geschreeuwd hoeft te worden.

‘In’ het moment coachen

Via een open lijn kan de trainer, op afstand, ‘in’ het moment, moeiteloos meerdere cursisten coachen. In een gemiddeld distributiecentrum is het zeer bedrijvig en dat brengt geluid met zich mee.  Door de heldere en duidelijk verstaanbare audio via de AXIWI headset is er meer rust bij de trainer en cursisten.

axiwi-duplex-draadloos-communicatiesysteem-veilig-hygiene-instructie-coaching-personeel
technische-unie-professionaliseert-met-axiwi-volgens-rivm-richtlijn

Klik op onderstaande button om te lezen hoe de Technische Unie trainingen professionaliseert met AXIWI volgens de RIVM-richtlijnen.

Instructie nieuw personeel en uitzendkrachten

Bij een bedrijf als HAK zijn er in de vakantieperiodes veel medewerkers met vakantie. Dat betekent dat er vervolgens uitzendkrachten worden ingezet. Zij worden in een korte tijd intensief geïnstrueerd voor de taken in de fabriek, waar het geluidsniveau van de machines dusdanig is dat de 1,5 meter afstand niet aangehouden kan worden. Om de afstand toch te borgen, wordt er gebruik gemaakt van het AXIWI communicatiesysteem.

axiwi-draadloos-duplex-communicatiesysteem-veilig-hygiene-fabriek-samenwerken
hak-instrueert-uitzendkrachten-coronaproof-met-axiwi

Klik op onderstaande button om te lezen hoe HAK uitzendkrachten voortaan Coronaproof instrueert.

Perfetti Van Melle Benelux verzorgt trainingen met AXIWI tijdens productie

“Met de headset met geluiddemping kunnen we 1 op 1 combinaties maken en dus optimale begeleiding op de werkvloer geven in een luidruchtige omgeving. We zijn dusdanig tevreden dat we ook voor een aantal andere locaties in Nederland tot aanschaf van deze sets zijn overgegaan.”

axiwi-communicatie-systeem-productieomgeving-hdr

Ook voor het rondleiden van bezoekers en gasten

In productiehallen of fabrieken komen vaak genoeg gasten op bezoek om uiteenlopen redenen; relaties, leveranciers, kwaliteitsfunctionarissen en nog veel meer. Daarbij is het belangrijk dat u duidelijk met elkaar kan communiceren en dat is niet altijd mogelijk in een lawaaierige productieomgeving. Om de verstaanbaarheid van de onderlinge communicatie te verbeteren kunnen de communicatiesystemen van Axitour uitkomst bieden.

axiwi-draadloos-duplex-communicatiesysteem-veilig-hygiene-fabriek-rondleiding-bezoeker
axitour-axiwi-biedt-hak-flexibiliteit-en-efficientie-in-rondleidingen-2-groepen

Lees hieronder bijvoorbeeld hoe HAK efficient een flexibel groepen bezoekers kan rondleiden met onze communicatiesystemen.

Fransen Gerrits gebruikt AXIWI voor rondleidingen in fabrieken

“Met behulp van de korte en bondige handleiding, hadden we het systeem binnen een minuut aan de praat. Dat werkt dus super eenvoudig. Eenmaal in de fabriek konden we elkaar luid en duidelijk verstaan. Zelfs pal naast de hamermolen, was communiceren geen enkel probleem.”

fransen-gerrits-axiwi-rondleidingen-fabrieken
interactieve rondleidingen en audits in fabriek met AXIWI

Heijs Food Products zet AXIWI in voor interactieve rondleidingen en audits in fabriek

“Bij een rondgang door onze fabriek, met klanten of auditors, liepen wij vaak tegen het probleem aan dat informatie (verbale communicatie) verloren ging door het vele en harde omgevingsgeluid. Hierdoor werd de spreker regelmatig slecht of niet gehoord, waardoor essentiële informatie verloren ging. Dit was voor ons aanleiding om via het internet op zoek te gaan naar rondleiding apparatuur. Wij kwamen al snel bij Axitour Communication Solutions terecht, vanwege de huur en koop mogelijkheden die ze aanbieden. Vervolgens hebben wij twee keer een rondleidingsysteem gehuurd bij Axitour.”

Klantenservice

Heeft u een vraag? Wij zijn er graag voor u.

Direct een antwoord? Bel ons tussen 8:15 en 17:15 via: +31 (0)180 – 691 400.

Mobiel: 06 14 16 45 02 (buiten kantoortijden)

Mail ons: info@axitour.eu en we zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.

axitour-klantenservice