De handbalscheidsrechters Fabian Aerts en Marin Vries hebben vorig weekend het AXIWI communicatiesysteem getest tijdens twee wedstrijden. Hieronder de bevindingen van het gebruik van het communicatiesysteem.

‘We hoefden minder te fluiten en dat kwam de kwaliteit van de wedstrijden ten goede.’

‘Allereerst bedankt dat wij het AXIWI communicatiesysteem hebben mogen uitproberen. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat het een vooruitgang is als hulpmiddel in de handbalsport. Niet alleen is het prettig in gebruik maar ook de voordelen die het kan hebben op spelsituaties. Deze kun je sneller beoordelen, omdat je direct contact hebt met je scheidsrechter-collega waarmee je fluit. Het onderlinge overleg vonden wij veel beter gaan, zodat wij onnodige gebaren niet meer naar elkaar hoefden te maken.

handbalscheidsrechters-testen-axiwi-communicatiesysteem-1

Wij hebben het AXIWI communicatiesysteem getest bij 2 herenwedstrijden. We kregen na de wedstrijd complimenten over de wijze waarop we de wedstrijden hebben begeleid; de sportdeelnemers hadden het idee dat de wedstrijden gemakkelijker verliepen, door het gebruik van de AXIWI. Het spel was voor ons als scheidsrechters beter leesbaar, doordat we direct met elkaar beslissingen konden nemen over het wel of niet laten doorspelen bij bepaalde spelsituaties. Dit leidde ertoe dat we ook minder hoefden te fluiten en kwam de kwaliteit van de wedstrijden ten goede.

Dus wat ons betreft is de test zeker geslaagd. Hopelijk is dit systeem niet meer weg te denken in de sport. Wij gaan de AXIWI zeker aanschaffen. Hierbij dan ook de forto’s die wij na de wedstrijd met de teams gemaakt hebben namelijk: Heren 1 van Mill tegen Helios en Heren A1 handbal Venlo tegen Tremeg.’

Fabian Aerts en Marin Vries.