‘Mijns inziens kun je als scheidsrechter gewoonweg niet meer zonder een communicatiesysteem, om een Floorball wedstrijd in goede banen te leiden.’

Na een klein decennium Floorball scheidsrechter te zijn in Nederland, Duitsland en België op meerdere niveaus, merkte ik dat het fluiten met meerdere partners alleen goed lukt als je de communicatie onderling zo goed mogelijk krijgt. Er is tijdens een wedstrijd zelden tijd om bij elkaar te komen en overleggen, dus ging ik op zoek naar een communicatiesysteem.

Floorball is een van de snelste zaalsporten die men kan beoefenen. Voor een scheidsrechter is het dan ook een uitdaging om een wedstrijd te begeleiden, waarbij beide teams de grenzen opzoeken. Zeker als je met een wisselende scheidsrechterspartner fluit, is goede communicatie cruciaal om alle spelsituaties te kunnen voorzien én op waarde te schatten. Wat vanuit het ene zichtpunt onschuldig lijkt, kan vanuit een ander zichtpunt een duidelijke overtreding zijn.

AXIWI communicatiesysteem voor Floorball

Bij het zoeken naar communicatie-apparatuur kwam ik bij AXIWI uit. Het communicatiesysteem is eenvoudig te bedienen en werkt uitstekend in een sporthal. Zelfs met geluid van fans en spelers is het eenvoudig om met elkaar te communiceren.

floorball-axiwi-communicatie-systeem

Betere wedstrijdbegeleiding

De communicatie-apparatuur zorgt ervoor dat je de wedstrijd beter kan begeleiden als scheidsrechter. Zo kun je direct met je collega-scheidsrechter overleggen om een goed beeld te krijgen van speldeelnemers die bij doelpunten en overtredingen betrokken zijn. Ook bij spelsituaties waarover je twijfelt, kun je snel overleg voeren om tot een juist oordeel te komen. Waar je voorheen alleen de keuze had om het spel te onderbreken en te overleggen, kun je nu direct als team overleg plegen en zo de wedstrijd optimaal begeleiden.

Mijns inziens kun je als scheidsrechter gewoonweg niet meer zonder een communicatiesysteem, om een Floorball wedstrijd in goede banen te leiden.