Communicatiesystemen voor scheidsrechters in hockey

Voor hockeyscheidsrechters is rechtstreekse communiceren met de collega scheidsrechter(s) essentieel om de wedstrijd goed te kunnen fluiten. Door de afstanden tussen de scheidsrechters, de posities van de scheidsrechters en de snelheid van het spel is dit niet altijd mogelijk. Met het draadloze AXIWI communicatiesysteem voor hockeyscheidsrechters kunt u voortaan snel en direct met uw collega communiceren, waardoor u niets ontgaat en de wedstrijd optimaal kunt begeleiden. Het AXIWI communicatiesysteem is zeer betaalbaar; soortgelijke communicatiesystemen voor scheidsrechters zijn 5 tot 6 keer zo duur.

axiwi-at-320-communicatiesysteem-scheidsrechter-sportaxiwi-he-075-sport-headset-noise-cancellingaxiwi-ref-002-scheidsrechter-communicatie-systeem-koffer-3-units

Bekijk hier het gehele assortiment van AXIWI.

Ook topscheidsrechters Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) fluiten met AXIWI® Logo-KNHB

De topscheidsrechters van de KNHB fluiten vanaf hockeyseizoen (2015-2016) met het draadloze AXIWI-communicatiesysteem. Zij komen uit in de hoogste Nederlandse hockeycompetities: Hoofdklasse Dames, Hoofdklasse Heren en Overgangsklasse Heren. Lees hier het gehele bericht.

Het scheidsrechter communicatiesysteem voor hockey

Met het communicatiesysteem van AXIWI kunnen 6 personen gelijktijdig handsfree met elkaar communiceren via de ‘open’ lijnverbinding. Andere personen, met een AXIWI toestel en aangesloten op de groep, kunnen meeluisteren. Ongewenste derden kunnen het gesprek niet afluisteren. Men kan kiezen voor een permanente open verbinding óf een open luisterverbinding en spreekverbinding door op een PTT (Push to Talk) knop te drukken.

axiwi-communicatie-systeem-scheidsrechter-hockey

Topscheidsrechters fluiten met AXIWI

logo_knkvnederlands-handbal-verbondarbh-kbhb-communicatie-systeem

oostenrijkse-handbal-bondLogo-KNHBhsi_ijslandse-handbal-federatie-logo_axiwi-communicatie-systeem

Lees meer over het gebruik van het AXIWI communicatiesysteem voor scheidsrechters op de webpagina voor scheidsrechters voor de mogelijkheden en gebruikstoepassingen binnen de verschillende sporten.

Communicatiesystemen voor coaching in de hockey

Goede en effectieve communicatie tussen een coach en sporter is essentieel om instructies en aanwijzingen goed over te brengen. Het AXIWI communicatiesysteem is een uitermate geschikt middel voor coaching in de sport hockey. Een uitkomst indien de communicatie tussen coach en sporter door bijvoorbeeld de onderlinge afstand of andere omgevingsgeluiden of –invloeden, met een normaal stemvolume, niet goed wordt over gebracht. Een bijkomend voordeel van het gebruik van een communicatiesysteem, is dat de coach en sporter rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren zonder inmenging van anderen.

Het AXIWI communicatiesysteem kan in diverse coaching gerelateerde situaties gebruikt worden, denk aan:

  • Communicatie tussen coach en sporter tijdens een training.
  • Communicatie tussen coach en sporter tijdens een wedstrijd.
  • Tussen coaches en assistenten tijdens een wedstrijd of training.
  • Vanaf een bepaald spelniveau hebben scheidsrechters steeds vaker een scheidsrechtercoach. De scheidsrechtercoach kan vanaf de tribune met een communicatiesysteem goed volgen hoe een scheidsrechter communiceert en acteert in het veld.

AXIWI ook voor scheidsrechterbeoordelaars

Beoordelaars zitten tijdens een hockeywedstrijd langs de lijn om het optreden van de scheidsrechters te bekijken en beoordelen. Door een beoordelaar tijdens een wedstrijd  mee te laten luisteren, weten zij precies wat de scheidsrechters in het veld zeggen en hoe zij op situaties reageren. Voor de beoordelaar is dit zeer waardevol, aangezien hij dan nog beter het handelen van de scheidsrechter kan beoordelen. Deze informatie wordt vervolgens meegenomen in de evaluatie na de wedstrijd.

Infograhic: Mogelijkheden communicatiesysteem scheidsrechters én de sport

infographic-mogelijkheden-communicatie-systeem-scheidsrechter-sport

Kijk voor meer informatie en resultaten per sport op:

www.axiwi.nl/vragenlijst-scheidsrechter/

Het AXIWI communicatiesysteem

  • De scheidsrechter heeft het “Master” toestel.
  • De andere officials hebben hun toestel ingesteld als “Volger”.
  • Scheidsrechter en officials kunnen permanent met elkaar communiceren en elkaar horen. Men hoort dan naast alle fluitsignalen ook de conversatie van de scheidsrechter in het veld.
  • Een andere optie is gebruik te maken van een zogenaamde PTT (push to talk) knop. De luisterverbinding is permanent open, maar de spreekfunctie is wordt geactiveerd wanneer men de PTT knop indrukt.

Meer informatie over communicatiesystemen voor scheidsrechters in hockey

Hier vindt u meer informatie over het AXIWI AT-320 communicatiesysteem voor hockeyscheidsrechters. Heeft u interesse of vragen over het AXIWI communicatiesysteem? Neem dan contact op met onze klantenservice via: info@axitour.nl, het contact informatie formulier of telefonisch via: 0031 180 69 14 00.