Communicatiesystemen voor handbalscheidsrechters

Voor handbalscheidsrechters is rechtstreekse communiceren met de collega scheidsrechter(s) essentieel om de wedstrijd goed te kunnen fluiten. Door de afstanden tussen de scheidsrechters, de posities van de scheidsrechters en de snelheid van het spel is dit niet altijd mogelijk. Met het draadloze AXIWI communicatiesysteem voor handbalscheidsrechters kunt u voortaan snel en direct met uw collega communiceren, waardoor u niets ontgaat en u de wedstrijd optimaal kunt begeleiden. Het AXIWI communicatiesysteem is zeer betaalbaar; soortgelijke communicatiesystemen voor scheidsrechters zijn 5 tot 6 keer zo duur.

axiwi-at-320-communicatiesysteem-scheidsrechter-sportaxiwi-he-075-sport-headset-noise-cancellingaxiwi-ref-002-scheidsrechter-communicatie-systeem-koffer-3-units

Bekijk hier het gehele assortiment van AXIWI.

Het scheidsrechter communicatiesysteem voor handbal

Met het communicatiesysteem van AXIWI kunnen 6 personen gelijktijdig handsfree met elkaar communiceren via de ‘open’ lijnverbinding. Andere personen, met een AXIWI toestel en aangesloten op de groep, kunnen meeluisteren. Ongewenste derden kunnen het gesprek niet afluisteren. Men kan kiezen voor een permanente open verbinding óf een open luisterverbinding en spreekverbinding door op een PTT (Push to Talk) knop te drukken.

axiwi-communicatie-systeem-scheidsrechter-handbal

Topscheidsrechters fluiten met AXIWI

logo_knkvnederlands-handbal-verbondarbh-kbhb-communicatie-systeem

oostenrijkse-handbal-bondLogo-KNHBhsi_ijslandse-handbal-federatie-logo_axiwi-communicatie-systeem

Lees meer over het gebruik van het AXIWI communicatiesysteem voor scheidsrechters op de webpagina voor scheidsrechters voor de mogelijkheden en gebruikstoepassingen binnen de verschillende sporten.

Coaching communicatiesysteem scheidsrechters 

Waarnemers & referee coaches

Waarnemers en referee coaches zitten tijdens een wedstrijd langs de lijn om het optreden van de handbalscheidsrechters te bekijken en beoordelen. Als zij zijn uitgerust met het AXIWI communicatiesysteem kunnen zij meeluisteren en horen wat de scheidsrechters in het veld zeggen en hoe zij op situaties reageren. Voor de referee coach is dit zeer waardevol, aangezien hij dan nog beter het handelen van de scheidsrechter kan beoordelen. Deze informatie wordt vervolgens meegenomen in de evaluatie na de wedstrijd.

Tijdens een wedstrijd gebeuren er ook zaken buiten het veld die van invloed kunnen zijn op het verloop van de wedstrijd. Denk daarbij aan emotionele coaches of publiek. De scheidsrechters kunnen de waarnemer hierop wijzen als dat nodig is. Op die manier hebben de scheidsrechters ook extra ogen en oren in het publiek zitten. Dat werkt prettig voor de scheidsrechters, aangezien zij zich dan volledig kunnen focussen op hetgeen in het veld gebeurt.

Scheidsrechtercoördinator

Als scheidsrechtercoördinator wil je de scheidsrechters binnen de vereniging helpen om zich verder te ontwikkelen. Een communicatiesysteem kan hier aan bijdragen en het ontwikkelingsproces van de scheidsrechter versnellen.

Met het AXIWI communicatiesysteem sta je als scheidsrechtercoördinator tijdens een wedstrijd in direct contact met de scheidsrechter die je begeleidt. Via het communicatiesysteem hoor je wat de scheidsrechter zegt en zie je hoe hij reageert op spelsituaties. Dat helpt de scheidsrechtercoördinator om een goed totaalbeeld te krijgen van hoe een scheidsrechter reageert op spelsituaties en dit met de scheidsrechter te bespreken tijdens de evaluatie. Op deze manier draagt het AXIWI communicatiesysteem bij aan de ontwikkeling van scheidsrechters.

Letter of recommendation Nederlands Handbal Verbond

nederlands-handbal-verbondVanaf maart 2015 fluit ook het Nederlands Handbal Verbond met het communicatiesysteem van AXIWI. Het Nederlands Handbal Verbond is erg tevreden over het AXIWI communicatiesysteem en heeft deze tevredenheid in een Letter of Recommendation bevestigd.

Infograhic: Mogelijkheden communicatiesysteem scheidsrechters én de sport

infographic-mogelijkheden-communicatie-systeem-scheidsrechter-sport

Kijk voor meer informatie en resultaten per sport op:

www.axiwi.nl/vragenlijst-scheidsrechter/

Het AXIWI communicatiesysteem

  • De scheidsrechter heeft het “Master” toestel.
  • De andere officials hebben hun toestel ingesteld als “Volger”.
  • Scheidsrechter en officials kunnen permanent met elkaar communiceren en elkaar horen. Men hoort dan naast alle fluitsignalen ook de conversatie van de scheidsrechter in het veld.
  • Een andere optie is gebruik te maken van een zogenaamde PTT (push to talk) knop. De luisterverbinding is permanent open, maar de spreekfunctie is wordt geactiveerd wanneer men de PTT knop indrukt.

Topscheidsrechters Nederlands Handbal Verbond fluiten met AXIWI®axiwi-communicatie-systeem-handbal-scheidsrechter

De topscheidsrechters van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) fluiten sinds maart van dit jaar met het AXIWI communicatiesysteem. De handbalscheidsrechters komen uit in de hoogste Nederlandse handbalcompetitie, de Lotto Eredivisie. Een aantal van de scheidsrechters komen ook uit in de BENE-League, een competitie waar de beste Nederlandse en Belgische ploegen strijden om het kampioenschap. Lees hier het gehele bericht.

Meer informatie over communicatiesystemen voor handbalscheidsrechters

Hier vindt u meer informatie over het AXIWI AT-320 communicatiesysteem voor handbalscheidsrechters. Heeft u interesse of vragen over het AXIWI communicatiesysteem? Neem dan contact op met onze klantenservice via: info@axitour.nl, het contact informatie formulier of telefonisch via: 0031 180 69 14 00.