Draadloze communicatiesystemen vinden gretig aftrek in het coronatijdperk. Deels door extra drukte in bepaalde segmenten, maar ook uit hygiëneoogpunt en de opgelegde sociale afstand.

Corona en de 1,5 meter maatschappij hebben grote gevolgen voor de logistieke sector. Ook op het gebied van arbeid in en rondom dc’s. Het vraagt om creativiteit, flexibiliteit en veiligheid. Juist die drie aspecten zorgen voor toename van het gebruik van draadloze (pick) systemen in de logistiek. Zo blijkt uit rondvraag bij leveranciers van dergelijke technieken.

Productiebedrijven

De populariteit van draadloze communicatiesystemen is niet enkel voorbestemd voor distributiecentra. Ook in productiebedrijven stijgt het gebruik, meent Axitour Communication Solutions. Dit bedrijf ziet sinds de uitbraak van het coronavirus een sterk stijgende vraag naar draadloze communicatiesystemen bij productiebedrijven. De bedrijven gebruiken de systemen in productie-omgevingen, met veel omgevingsgeluid door bijvoorbeeld het machinepark, zodat collega’s onderling via headsets gemakkelijk en draadloos met elkaar kunnen communiceren zonder de 1,5 meter regel te overschrijden, aldus het bedrijf.