Ik ben Maaike Bennink, ik ben visueel beperkt en ik ski nu sinds een paar jaar. Dit jaar doe ik voor het eerst mee aan zowel nationale als internationale slalomwedstrijden. Om zo goed mogelijk te trainen en mij voor te bereiden op de wedstrijden was ik opzoek naar een betrouwbaar communicatie systeem.

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Verenigingcommunicatie-systeem-skien-visueel-gehandicapten-nvsv-piste-axiwi

Via de NVSV (Nederlandse Visuele-gehandicapte Ski Vereniging) ben ik vorig jaar in aanraking gekomen met het geweldige AXIWI communicatiesysteem. De NVSV heeft deze getest op basis van gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit; het AXIWI communicatiesysteem kwam toen als beste uit de test.

Direct in contact met mijn buddy tijdens skitraining

Ik train wekelijkse in SnowWorld bij de SAR (Snowsports Academy Racing) en bij het Fundament-Tot-Talent-Team, van de NSKiV, heb ik 3 trainingsweken in het buitenland per jaar. Ik heb een buddy die mij via de AXIWI continu informatie geeft over hoe de piste eruit ziet, wanneer ik links of rechts een bocht moet draaien én of er iets gebeurd voor mij op de piste waardoor zij moet ingrijpen. Het fijne van dit systeem is, is dat ik altijd in contact sta met mijn buddy en omgekeerd. Er zit weinig ruis op de lijn i.v.m. de keelmicrofoontjes én geen vertraging wat in mijn geval, tijdens een wedstrijd, om kostbare honderdste van seconden gaat.

Gebruiksvriendelijk communicatiesysteem

Het AXIWI communicatiesysteem is een praktisch (klein) communicatiesysteem dat gemakkelijk te bedienen is. Daarbij is het ook handig dat je verschillende kanalen kunt kiezen. Ook de persoonlijke aandacht van Axitour en de snelle levering van het systeem vond ik een pré. Dit was voor mij de reden waarvoor ik voor dit systeem heb gekozen. Het is systeem waarop ik kan vertrouwen en het draagt bij aan de veiligheid op de piste.