Steeds vaker maken scheidsrechters gebruik van technische hulpmiddelen om een sportwedstrijd met collega-scheidsrechter(s) te begeleiden. Een van de meest populaire technische hulpmiddelen is het draadloze communicatiesysteem ook wel ‘oortjes’ of ‘headset’ genoemd. Scheidsrechters en officials kunnen hiermee direct met elkaar communiceren.

Onderzoek:

Wat levert het gebruik van een communicatiesysteem de scheidsrechters én de sport op?

Dat is de vraag die Axitour Communication Systems, leverancier van communicatiesystemen in de sport, scheidsrechters in Nederland en België stelt. Er is zowel een vragenlijst opgesteld voor scheidsrechters die al met een communicatiesysteem fluiten als een vragenlijst voor scheidsrechters die dat nog niet doen.

Neem via deze link direct deel aan het onderzoek (het invullen kost +/- 5 min.).

Axitour is benieuwd naar de mening van scheidsrechters over het gebruik van het communicatiesysteem; wat is de toegevoegde waarde van het gebruik van een communicatiesysteem, voor de scheidsrechter, tijdens een sportwedstrijd? Wat zijn de gebruikservaringen? Én in bredere zin: wat zijn de mogelijkheden voor de sport?

Doe mee en maak o.a. kans op een AXIWI scheidsrechterkoffer voor 2 pers. t.w.v. € 675,- !

Deelnemers aan het onderzoek maken kans op het winnen van een scheidsrechterkoffer voor 2 personen. Onder de scheidsrechters die al met een communicatiesysteem fluiten verloot AXIWI een Custom Made Headset t.w.v. € 295.

Looptijd onderzoek en resultaten

Deelnemers kunnen vanaf 30 mei t/m 14 juni de vragenlijst invullen. Vervolgens worden de gegevens verwerkt en de resultaten met geïnteresseerden gedeeld.

Technische hulpmiddelen arbitrage: sneller en correcter beslissingen nemen

Het gebruik van technische hulpmiddelen door de arbitrage tijdens sportwedstrijden neemt snel toe, zowel in de top- als de breedtesport. Een belangrijke reden hiervoor is dat het scheidsrechters in staat stelt sneller én correcter beslissingen te nemen. Daarnaast wordt de techniek ook steeds betaalbaarder.

Een van de meest populaire technische hulpmiddelen voor scheidsrechters is het draadloze communicatiesysteem, ook wel ‘oortjes’ of ‘headset’ genoemd waarmee scheidsrechters met elkaar communiceren tijdens een sportwedstrijd.

Heeft u vragen of opmerkingen m.b.t. het onderzoek, neem dan contact op met Pieter de Bruijn pdebruijn@axitour.eu. Telefoonnummer: +31 (0)180 – 691 400.