PERSBERICHT 2-4-2021 – BARENDRECHT

Voetbalorganisaties als Juventus FC en FC Barcelona maken reeds gebruik van de diensten van Goal Sport Software om de fans in het stadion, tijdens een wedstrijd, goed te informeren en een unieke ervaring te bieden. Axitour Communication Solutions, bekend als leverancier van de draadloze AXIWI headsets voor o.a. scheidsrechters in de sport, is per heden leverancier van Goal Sport Software in de Benelux. Het is een alles-in-één platform voor contentproductie en broadcasting, via LED-schermen, in stadions én op sportlocaties tijdens sportevenementen. Tevens bieden zij een FIFA gecertificeerde VAR-oplossing voor de arbitrage.

Contentproductie en broadcasting voor optimale ‘fanbeleving’ in stadion

Goal Sport Software is de totaaloplossing voor stadions en sportlocaties om het publiek tijdens sportevenementen, via LED-schermen,  te voorzien van (wedstrijd)informatie en een unieke fanbeleving te bieden. Via  het CMS-systeem kan een sportorganisatie de gehele broadcasting in een stadion inregelen. De content is gemakkelijk te creëren en direct uit te zenden via de LED-schermen; in live-modus of postproductie. Hierbij kan de organisatie diverse content aanbieden: live wedstrijdbeelden, voorgeprogrammeerde videoclips, wedstrijdopstellingen, audio (muziek). Het is ook mogelijk om live content te produceren op basis van de live videobeelden. Ook worden er essentiële wedstrijdstatistieken weergegeven, zoals: de tijd, score, strafschoppen, wissels en uiteraard nog veel meer. De geproduceerde content kan ook direct gedeeld worden via social media om ook de fans die niet in het stadion aanwezig zijn het sportevenement of wedstrijd te laten ervaren.

Ben Engelen, directeur van Axitour, over de vertegenwoordiging van Goal Sport Software: “De komende jaren verwachten wij dat sportorganisaties verder digitaliseren, ook als het om fanbeleving gaat. Zij hebben behoefte aan digitale oplossingen om fans in stadions een unieke en onvergetelijke ervaring te bezorgen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het informeren van de fans over wat er tijdens de wedstrijd gebeurt via grote LED-schermen; herhalingen, samenvattingen in de pauze en statistieken. Hier is nog veel te halen voor sportorganisaties en Goal Sport Software is daarvoor dé turn-key oplossing.”

Axitour is per heden leverancier van Goal Sport Software voor content management in stadions
Goal Sport Software gebruikt tijdens wedstrijd in voetbalstadion

FIFA goedgekeurde VAR-oplossing

Tegenwoordig is de Video Assistant Referee (VAR) niet meer weg te denken uit de topsport. Goal Sport Software heeft voor de arbitrage in de sport, software ontwikkeld om te ondersteunen bij het nemen van de belangrijkste beslissingen tijdens een wedstrijd. Een combinatie van ‘custom’ made camera’s en software zorgen ervoor dat scheidsrechters altijd nauwkeurig beeldmateriaal hebben. Hiermee kunnen zij direct de belangrijke spelmomenten vanuit diverse hoeken terugkijken en beoordelen. De gebruiksvriendelijkheid en snelheid van het systeem zijn door de FIFA, tijdens de inspectie van de software, als grote voordelen genoemd.

Goal Sport Ssoftware CMS video analyse

Goal Sport Software

Goal Sport Software is een Tsjechisch bedrijf dat al ruim 13 jaar sportlocaties en stadions ondersteunt met de broadcasting om de fans een onvergetelijk en unieke ervaring te bieden tijdens een sportwedstrijd. Dominik Pavl?, hoofd business development bij Goal Sport Software, over de samenwerking met Axitour:  “Nederland, maar ook België en Luxemburg zien wij als belangrijke groeimarkt. Met onze, kennis ervaring en klantgerichte benadering denken wij hier de aankomende jaren samen met Axitour te kunnen groeien. Sportorganisaties willen hun fans in én buiten het stadion unieke ervaringen bieden en dat kan met onze software-oplossingen. Iedere keer weer kijken wij naar de specifieke situatie van de klant en passen daar het product op aan; van een geïntegreerde totaaloplossing, tot het leveren van alleen hardware (LED-schermen) of software; er is veel mogelijk. Indien een klant het wenst zijn wij er voor de  eerste consulten en eerste ontwerpen tot constructieontwerp, hardware-installatie en on-site installatie. Trainingsoperatoren, contentcreatie en online ondersteuning zijn ook diensten die we de meeste van onze klanten bieden.  Door de jaren heen hebben wij een sterk netwerk van partners in Europa opgebouwd om een optimaal product af te leveren en de beste service te bieden. Dit maakt ons flexibel en een betrouwbare partner die ervoor zorgt dat er ten alle tijden een unieke beleving geleverd kan worden aan de fans in verschillende soorten stadions of op sportlocaties.

FC Barcelona en Juventus FC

Goal Sport Software bedient uiteenlopende sportorganisaties in meer dan 15 landen. Barcelona en Juventus zijn de meest spraakmakende, in de lijst van opdrachtgevers. Beide voetbalorganisaties maken gebruik van een infotainment systeem dat op grote perimeter LED-screens gelijktijdig wordt geprojecteerd. De content kan voorzien worden 360° effecten en kan van screen naar screen afgespeeld worden, voor de ultieme beleving in het stadion.

Axitour Communication Solutions

Ben Engelen is verheugd met de samenwerking: “Met Goal Sport Software voegen we producten en diensten toe, die goed aansluiten op ons huidige aanbod in de sport. Wij zijn op dit moment dé specialist in de sport als het gaat om draadloze communicatiesystemen (headsets) voor scheidsrechters, coaches en sport officials. De innovatieve VAR-software is een goede uitbreiding om de arbitrage in de verschillende sporten te helpen bij het nemen van nog meer correcte beslissingen. Ook kunnen clubs, coaches en scheidsrechters de videobeelden van Goal Sport Software gebruiken voor het analyseren van wedstrijden.