Axitour Communication Solutions en Tournaments Abroad starten een partnerschap om scheidsrechters en waarnemers uit te rusten met AXIWI

 

Axitour Communication Solutions, leverancier van verschillende audiocommunicatiesystemen en -oplossingen, is nu partner van Tournaments Abroad. Axitour zal hun nieuwste AT-350 AXIWI-communicatiesysteem leveren aan de scheidsrechters en waarnemers tijdens verschillende aanstaande voetbaltoernooien.

 

Tournaments Abroad is een non-profitorganisatie die als doel heeft scheidsrechters te verenigen met internationale toernooien met als doel hun ervaring als scheidsrechter uit te breiden en nieuwe culturen te ontmoeten, zowel op als buiten het veld. Scheidsrechters op zich zijn uniek en buitengewoon, meestal geïnspireerd door een intern en natuurlijk verlangen om zo’n passie te volgen. Met collega’s van over de hele wereld naar het buitenland gaan als scheidsrechter is naar onze mening het hoogtepunt van zo’n passie.

 

(op de foto van links naar rechts: Thomas Boogaarts (Axitour), Justin van Schepen Tournaments Abroad Ltd. en Pieter de Bruijn (Axitour)

Tournaments Abroad – Soccer Tournaments

 

Tournaments Abroad en Axitour zijn overeengekomen dat de scheidsrechters en waarnemers zullen werken met het AXIWI-communicatiesysteem tijdens de volgende Tournament Abroad-toernooien:

 

  • IberCup Cascais (15 – 19 April, 2019)
  • IberCup Estoril (1 – 6 Juli, 2019)
  • Paris World Games (7-13 Juli, 2019)

AXIWI Referee Academy

Axitour zal Toernooien in het buitenland faciliteren met de AXIWI Referee Academy. Met de scheidsrechtersacademie liet AXIWI scheidsrechters kennis maken met het werken met een draadloos communicatiesysteem om dit optimaal en effectief te gebruiken in samenwerking met voetbalscheidsrechterscollega’s. De opgedane kennis en ervaring die ze opdoen tijdens de AXIWI Referee Academy, nemen ze mee naar hun sportvereniging en wedstrijden. En dat is ons doel met de AXIWI Referee Academy: scheidsrechters onze communicatiesystemen laten testen en ermee laten werken, zodat ze ‘best presterende’ scheidsrechters en umpires worden.

Ook voor voetbalwaarnemers

Voor directe onderlinge communicatie tijdens de wedstrijden werken de voetbalscheidsrechters met het AXIWI communicatiesysteem. Werken met een communicatiesysteem vraagt om een andere manier van samenwerken tussen de scheidsrechters. Ze staan immers direct en draadloos met elkaar in contact en hoeven minder lichaamstaal te hebben en minder tegen elkaar te schreeuwen. De scheidsrechterscoaches hebben de mogelijkheid om de scheidsrechters rechtstreeks en draadloos te coachen vanaf de zijlijnen, door hun AXIWI te verbinden met de ‘scheidsrechter’ groep. De scheidsrechterscoach kan de scheidsrechter direct vanaf de zijlijnen instructies en feedback geven of gewoon luisteren en de manier van ‘communicatie’ analyseren. Omdat de scheidsrechterscoach ‘in’ kan coachen, is de leercurve voor de scheidsrechters in het veld sneller; ze kunnen direct (realtime) aan de slag met de feedback en deze toepassen in de game.

(foto: waarnemer IberCup Cascais, Jan ter Harmsel – Dutch Referee Blog)

Over AXIWI®

Bij een toenemend aantal sporten is het tegenwoordig normaal om tijdens een wedstrijd minimaal 2 of meer scheidsrechters te hebben, ook al zijn de wedstrijden niet professioneel. Om de communicatie tussen scheidsrechters effectiever te maken introduceren we het draadloze en handsfree AXIWI scheidsrechterscommunicatiesysteem. Maximaal zes scheidsrechters kunnen gelijktijdig via de open lijn met elkaar communiceren, net als een telefoongesprek.

BEST PERFOMING SPORTS COMMUNICATION

Het AXIWI communicatiesysteem wordt door (top) scheidsrechters en sportfederaties van over de hele wereld gebruikt in verschillende sporten. Inmiddels wordt het communicatiesysteem met succes toegepast bij voetbal, hockey, rugby, handbal, korfbal, hockey, cricket en vele andere sporten en toepassingen. AXIWI biedt vele mogelijkheden en toepassingen voor scheidsrechters, coaches en sportfunctionarissen.

 

Kijk voor alle mogelijkheden en toepassingen op de website van AXIWI. Ga rechtstreeks naar de webpagina van de scheidsrechter: of bekijk de populairste sporttoepassingen. Volg AXIWI op Instagram om op de hoogte te blijven van dagelijkse verhalen en foto’s.

 

More info over Tournaments Abroad vind je hier: http://www.refereeabroad.com/