In het verleden waren draadloze communicatiesystemen vanwege de hoge kosten alleen toegankelijk voor professionele scheidsrechters. AXIWI zorgt voor een betaalbaar systeem waarmee elke scheidsrechter op een professionele wijze een wedstrijd kan leiden.

Veel scheidsrechters gebruiken een draadloos communicatie systeem voor effectieve en snelle communicatie. Maar wat voor voordelen hebben scheidsrechters nog meer aan zo’n systeem? 

We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  1. Met een communicatie systeem kan je snel en makkelijk met elkaar communiceren. Net als in een telefoongesprek heeft het systeem een open verbinding. Zo kun je makkelijk, direct en op afstand belangrijke informatie met elkaar bespreken.
  2. Er worden minder fouten gemaakt omdat je direct in contact staat met je assistenten. Zo bespreek je makkelijk overtredingen, wisselspelers en straffen met elkaar.  
  3. Een communicatiesysteem zorgt ervoor dat het hele scheidsrechters team volledig is geïnformeerd over de situatie op het veld. Niemand mist iets!
  4. De coaches en spelers van de teams op het veld zien jullie als een professioneel team. Ook zij zijn er van op de hoogte dat jullie direct met elkaar in contact staan om zo fouten te verminderen. 
  5. Een communicatiesysteem helpt bij een goed verloop van de wedstrijd, maar kan ook helpen bij de ontwikkeling van de scheidsrechter die het gebruikt. Vanaf een bepaald niveau, heeft een scheidsrechter een coach die meekijkt met zijn/haar wedstrijd. Een coach kan, met een AXIWI communicatie systeem, meeluisteren met het gesprek tussen de scheidsrechters en precies horen wat er gezegd wordt tijdens specifieke situaties in de wedstrijd. Dit is extra waardevol omdat er niet alleen beter beoordeeld kan worden maar ook omdat er direct ingegrepen kan worden door de coach. Dit zorgt uiteindelijk ook voor een betere evaluatie na de wedstrijd.  
  6. During a game it may happen that things happen outside the field that influence the course of the game. For example emotional coaches or public. If you provide an official outside the field, with a communication system and connecting it to the referee group, he may suggest referees for disorder if necessary. That works effective for the referees, because they can focus fully on what is happening during the game.
  7. Ook voor gebeurtenissen buiten het veld kan een communicatiesysteem goed van pas komen. Een emotionele coach of toeschouwer kan veel invloed hebben op het spel. Wanneer er een 4e man wordt opgesteld kan deze er voor zorgen dat er, in samenspraak met de scheidsrechter, snel opgetreden kan worden zonder dat de scheidsrechter op het veld de volledige focus op het spel verliest. 

Heb je aanvullingen op deze lijst? Laat het ons weten!