5 tips voor het effectief inzetten van een communicatiesysteem van hockeyscheidsrechter Benjamin Göntgen

Toen ik begon als scheidsrechter in de hockey Bundesliga in Duitsland, waren de scheidsrechters ver verwijderd van het gebruik van headsets. Internationale wedstrijden scheidsrechter zijn was een geweldige kans en ervaar hoe het zal zijn om tijdens de wedstrijd met je collega verbonden te zijn met een headsetsysteem. Als je het een keer hebt gehad, zul je nooit meer zonder willen. Een headsetsysteem maakt natuurlijk geen betere scheidsrechter, maar het zal je wel helpen om als team beter te functioneren. Vandaag kan ik zeggen dat het niet meer denkbaar is dat we zonder headsets spelen in de Bundesliga of internationale wedstrijden (zeker als je een video-scheidsrechter hebt, moet je met hem / haar communiceren).

Aan alle jonge scheidsrechters: leer scheidsrechters op de ouderwetse manier zonder headset. Het geeft je een gevoel van communicatie met oogcontact tussen jou en je collega en een non-verbale connectie. Dit zijn je basishulpmiddelen die je in de toekomst nodig hebt. Als je de basis onder de knie hebt, kun je beginnen met leren en omgaan met de fantastische extra scheidsrechter-tool: de HEADSET!

 

In deze blog zal ik proberen je wat tips en trucs te geven om op een efficiënte en effectieve manier een communicatiesysteem te gebruiken, waardoor je prestaties tijdens het spel verbeteren.

jejejewel 1. ”Less is more”

Allereerst is het gebruik van radio’s niet om er mee te telefoneren. Minder is meer. Wees gefocust wanneer en wat je zegt. Als je de hele tijd praat, kan je collega uit zijn concentratie raken.

 

2. Maak snelle beslissingen

Wees bewust van wat je zegt. Gebruik eenvoudige woorden of korte informatie. Vertel geen verhaal. Spelers willen een snelle beslissing hebben. Onze sport heeft een snelle beslissing nodig.
Neem dus rustig de tijd tijdens het voorwedstrijdgesprek en bespreek wat voor soort informatie je nodig hebt en wilt geven aan je collega en in welke situatie het nodig is om te praten.

 

3. Coaching

Zeker voor een umpire-team dat bestaat uit een ervaren en onervaren: de ervaren umpire kan coachen en helpen bij het gebruik van de radio’s. Maar nogmaals: overmeester iemand niet. Praat met je collega voordat de wedstrijd begint, of hij / zij wel coaching wil tijdens de wedstrijd. Soms kan het de prestaties beïnvloeden. Je kunt de focus verliezen terwijl je naar je collega luistert. Maar het kan handig zijn als je tijdens het spel tips krijgt, hoe je spelers / situaties beter kunt managen, zodat je de controle over het spel niet verliest.

 

4. Headsets maken je geen betere scheidsrechter

Houd in gedachten: het hebben van een radio betekent niet dat je een betere scheidsrechter bent dan voordat je een radio gebruikt. Het is een hulpmiddel dat je zal helpen om als team samen te werken met je collega. Je bent nog steeds dezelfde persoon met nog een hulpmiddel om een ??wedstrijd te scheidsrechter te zijn. Gebruik het verstandig – laat het niet zien.

 

5. Verkoop de juiste beslissing

Vergeet de basis niet. Fluittoon, fluittiming, lichaamstaal, grote signalen. Alleen uw collega kan u via de radio horen. Geen speler, geen coach, geen toeschouwer – maar zij zijn de belangrijke mensen die moeten begrijpen wat je doet. Het gebruik van een radio zal je helpen om snel de juiste beslissing te nemen met je scheidsrechter-collega – maar om de juiste beslissing aan alle anderen te verkopen, heb je de basisdingen nodig.