axiwi-logistiek-veilig-hygienisch-communiceren-op-afstand

Met AXIWI veilig en hygienisch op afstand communiceren in logistiek


In de wereld van transport en logistiek draait alles om efficientie. Maar hoe efficient kun je werken in het Corona-tijdperk? In acht nemende dat er ook veilig wordt gewerkt. Dat is een uitdaging. Daarbij is er grote druk komen te staan op vitale processen in Nederland zoals  de logistiek en transportsector. In deze logistiek processen is goede en duidelijke communicatie belangrijker dan ooit, maar door social distancing i.v.m besmettingsgevaar, is het er niet gemakkelijker op geworden. Met het AXIWI communicatiesysteem bent u er in ieder geval zeker van dat het personeel op een veilige afstand (min 1,5 meter) duidelijk kan blijven communiceren en dat komt het werkproces ten goede.

In de logistiek en transport zijn er diverse werksituaties, werkomgevingen of werkprocessen waarin het belangrijk is of zelfs noodzakelijk om op afstand met elkaar duidelijk te kunnen communiceren. Door het type werk, de setting of hygiëne restricties is het niet altijd mogelijk om elkaar face-to-face (toe) te spreken. Dit kan ook het geval zijn vanwege hygiene protocollen, in het geval van een virusuitbraak, zoals bij het Coronavirus. In dit soort situaties, waarop alleen op gepaste afstand en op een discrete manier met elkaar gecommuniceerd mag worden, biedt het AXIWI communicatiesysteem uitkomst.

Hoe werkt een draadloos communicatiesysteem voor de logistiek?

Het AXIWI communicatiesysteem is een duplex (tweerichtings) 2 weg communicatiesysteem. Gelijktijdig kunnen 6 personen met elkaar communiceren, net zoals in een telefoongesprek. Het systeem is geheel handsfree te gebruiken en beschikt over 8 kanalen (AT-350). Per kanaal kunnen max. 250 personen gebruik maken van het systeem.

Voordelen logistiek

  • Geen last van omgevingsgeluid;
  • Nog beter samenwerken;
  • Voorkom besmettingsgevaar, bijv. Corona;
  • Discreet op 1,5 meter communiceren;
  • Effectief coachen & opleiden van trainees.
axiwi-at-350-full-duplex-communicatie-systeem-6-personen-display

Draadloos communiceren tussen afdelingen

In werkplaatsen kunnen verschillende afdelingen zitten of verschillende werkprocessen plaatsvinden. De AXIWI communicatiesystemen hebben meerdere radiokanalen waardoor het personeel in verschillende groepen met elkaar kunnen samenwerken. Tevens is het mogelijk om te switchen tussen de groepen. Hierdoor kunnen medewerkers van verschillende afdelingen elkaar, op afstand, gemakkelijk informeren en communiceren. Hierdoor kan er efficiënter en meer ontspannen gewerkt worden. Bij Hak worden de sets bijvoorbeeld ook ingezet als er met meerdere monteurs gelijktijdig, binnen 1,5 meter, aan een machine gewerkt moet worden.

axiwi-draadloos-duplex-communicatiesysteem-veilig-hygiene-fabriek-opleiden-personeel
breve-tuinhout-axiwi-communicatie-systeem-rivm-richtlijn-1-5-meter-header

Brevé Tuinhout communiceert met AXIWI efficiënt volgens 1,5 meter RIVM-richtlijn

“De mogelijkheid voor het instellen van meerdere radiokanalen zorgt ervoor dat medewerkers van de machinale houtproductie snel op de hoogte zijn van de benodigde productspecificaties. Ook de verkoopafdeling kan contact hebben met de werf om te bepalen waar een bepaald pak bewerkt hout terug te vinden is. De kwaliteit van de headsets en goede gehoorbescherming zorgen voor het welzijn van onze medewerkers en nog beter kwaliteit van de bestaande werkprocessen.”

Coachen personeel tijdens trainingen

Tijdens trainingen kijkt een coach graag mee over ‘de schouder’ van degene die hij instrueert. Dat is met de 1,5 meter maatregel niet meer mogelijk. Tijdens trainingen kunnen de coaches dankzij het communicatiesysteem, de 1,5-meter maatregel, beter hanteren. Zo blijven de coach en cursisten ten alle tijden verstaanbaar voor elkaar, zonder dat er geschreeuwd hoeft te worden.

‘In’ het moment coachen

Via een open lijn kan de trainer, op afstand, ‘in’ het moment, moeiteloos meerdere cursisten coachen. In een gemiddeld distributiecentrum is het zeer bedrijvig en dat brengt geluid met zich mee.  Door de heldere en duidelijk verstaanbare audio via de AXIWI headset is er meer rust bij de trainer en cursisten.

axiwi-duplex-draadloos-communicatiesysteem-veilig-hygiene-instructie-coaching-personeel
technische-unie-professionaliseert-met-axiwi-volgens-rivm-richtlijn

Klik op onderstaande button om te lezen hoe de Technische Unie trainingen professionaliseert met AXIWI volgens de RIVM-richtlijnen.

Instructie nieuw personeel en uitzendkrachten

Bij een bedrijf als HAK zijn er in de vakantieperiodes veel medewerkers met vakantie. Dat betekent dat er vervolgens uitzendkrachten worden ingezet. Zij worden in een korte tijd intensief geïnstrueerd voor de taken in de fabriek, waar het geluidsniveau van de machines dusdanig is dat de 1,5 meter afstand niet aangehouden kan worden. Om de afstand toch te borgen, wordt er gebruik gemaakt van het AXIWI communicatiesysteem.

axiwi-draadloos-duplex-communicatiesysteem-veilig-hygiene-fabriek-samenwerken
hak-instrueert-uitzendkrachten-coronaproof-met-axiwi

Klik op onderstaande button om te lezen hoe HAK uitzendkrachten voortaan Coronaproof instrueert.

Ook voor het rondleiden van bezoekers en gasten

In productiehallen of fabrieken komen vaak genoeg gasten op bezoek om uiteenlopen redenen; relaties, leveranciers, kwaliteitsfunctionarissen en nog veel meer. Daarbij is het belangrijk dat u duidelijk met elkaar kan communiceren en dat is niet altijd mogelijk in een lawaaierige productieomgeving. Om de verstaanbaarheid van de onderlinge communicatie te verbeteren kunnen de communicatiesystemen van Axitour uitkomst bieden.

axiwi-draadloos-duplex-communicatiesysteem-veilig-hygiene-fabriek-rondleiding-bezoeker
axitour-axiwi-biedt-hak-flexibiliteit-en-efficientie-in-rondleidingen-2-groepen

Lees hieronder bijvoorbeeld hoe HAK efficient een flexibel groepen bezoekers kan rondleiden met onze communicatiesystemen.

Klantenservice

Heeft u een vraag? Wij zijn er graag voor u.

Direct een antwoord? Bel ons tussen 8:15 en 17:15 via: +31 (0)180 – 691 400.

Mobiel: 06 14 16 45 02 (buiten kantoortijden)

Mail ons: info@axitour.eu en we zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.

axitour-klantenservice