jacht-zeiljacht-motorjacht-draadloos-axiwi-communicatie-systeem

Het draadloze communicatiesysteem voor jachten en motorboten

Varen met een jacht of motorboot vereist effectieve communicatie tussen de kapitein en zijn bemanning. De grootte van het schip, de wind en de hectische omgeving dragen er allemaal toe bij dat effectieve communicatie moeilijker wordt.

De communicatiesystemen van AXIWI zijn uitermate geschikt voor het gebruik op jachten. Zowel voor de particulier gebruik voor pleziervaart als voor zakelijk gebruik voor de professionele binnenvaart. De AXIWI AT-350 wordt gebruikt in de pleziervaart tijdens competities van bijvoorbeeld zeilen of een waterpolowedstrijd. Het communicatiesysteem is bestand tegen (lichte) stof en is spatwaterdicht.

 

draadloze-headsets-zeilen

Op de ‘Zoute Liefde’ zeilen ze niet meer zonder de draadloze headsets van AXIWI

axiwi-at-350-full-duplex-communicatie-systeem-6-personen
axiwi-at-320-full-duplex-wireless-communication-system
AXIWI-ot-012-armband-verstelbaar
axiwi-HE-075-sport-headset-noise-cancelling

Voorkom schade en ongelukken

Goede onderlinge verstaanbare communicatie tijdens het aanleggen en afmeren van een plezierjacht is van groot belang om schade en ongelukken te voorkomen. Tijdens het varen wordt er regelmatig in sluizen aangemeerd en wordt de boot op diverse plekken aangelegd. De communicatie wordt veelal belemmerd door ruiten, sprayhoods, gehoorvermindering, onderlinge afstand en wind. Doordat men elkaar dan niet of slecht verstaat worden weleens de verkeerde acties uitgevoerd. Met als gevolg irritatie, ruzie en soms schade.

Afmeren en aanleggen met de boot

Bij het afmeren en aanleggen met de boot staat de kapitein achter het stuur in de afgeschermde kajuit en de partner op het voordek. Het afmeren en aanleggen bestaat uit een aantal acties en vraagt daarom om intensieve communicatie en een goede samenwerking tussen de kapitein en de partner bij de volgende acties: afmeren van het schip, mastworp maken, de lijn vastmaken, de lijn aan wal werpen.

Wegvaren met de boot

Ook bij het wegvaren met de boot is er continue contact en communicatie tussen de kapitein en de partner op het voordek.

axiwi-motorboot-draadloze-communicatie-headsets
axiwi-zeiljacht-draadloze-communicatie-headsets

Gemakkelijk afmeren, aanleggen en wegvaren met het AXIWI communicatiesysteem

Met het draadloze en handsfree 2 richtings AXIWI communicatiesysteem kunnen de kapitein en de partner moeiteloos met elkaar, zonder stemverheffing, luid en duidelijk spreken. Zo worden misverstanden voorkomen. U spreekt met én luistert naar elkaar, net zoals bij een telefoon. Het AXIWI communicatiesysteem heeft een gesloten verbinding, dus anderen horen u ook niet. Mochten anderen meevarenden ook op het gesprek aangesloten willen worden en deelnemen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Met het AXIWI communicatiesysteem kunnen de kapitein en de partner snel en direct met elkaar communiceren, waardoor u ontspannen aanmeert en aanlegt.

Aanvulling op de marifoon

De AXIWI is een goede aanvulling op het gebruik van de marifoon. Een marifoon is een belangrijk communicatiemiddel op het water. Via de marifoon heeft u contact met sluismeesters, brugwachters en havenmeesters en dient u voor continue bereikbaar te zijn. Als u via de marifoon ook gesprekken voert, bent u voor hen niet bereikbaar waardoor u belangrijke instructies kunt missen. Het is belangrijk om altijd bereikbaar te zijn via de marifoon. Daarom is de AXIWI een goede aanvulling op de marifoon. De AXIWI gebruikt u voor communicatie tijdens het aanmeren in havens, schutten in sluizen en mogelijk andere doeleinden. Daarnaast heeft de AXIWI ook een aantal technische voordelen, zoals: een open lijn, is hands free en klein van stuk en gemakkelijk te dragen en daarmee zeer gebruiksvriendelijk.

axiwi-at-350-full-duplex-communicatie-systeem-6-personen-display

AXIWI in actie op de Sunseeker Manhatten 66

In samenwerking met Sunseeker hebben we deze prachtige foto’s gemaakt op de Sunseeker Manhatten 66. De locatie was Marina Kamperland in Zeeland (Nederland). Zoals u op de foto’s kunt zien, werkt AXIWI perfect op een jacht voor de communicatie tussen de kapitein (s) en hun bemanning.

jacht-motorboot-draadloos-communicatie-systeem-kapitein
jacht-zeiljacht-motorjacht-draadloos-axiwi-communicatie
jacht-motorboot-draadloos-communicatie-systeem-axiwi
jacht-motorboot-draadloos-communicatie-systeem

Fotografie: Joyce Engelen Fotografie

Sunseeker Manhatten 66 jacht

Ontworpen met zowel entertainment als ontspanning in gedachten

Dit innovatieve nieuwe model is ontworpen om entertainmentopties te maximaliseren met uitzonderlijke panoramische romp en salonramen. Op het hoofddek is er een sterke focus op het creëren van royale, bruikbare sociale ruimtes. Haar buitenlijnen lopen moeiteloos van de Portugese brug en de ligweiden naar de grote cockpit die grenst aan de goed uitgeruste achterste kombuis en salon op het hoofddek.

Meer info over de Sunseeker jachten: www.sunseeker.com / www.sunseeker.nl

Veiligheid aan boord

Uw instructies worden gemakkelijk, luid en duidelijk door de hele bemanning gehoord. Met het AXIWI communicatiesysteem voor zeilen kunt u net zo gemakkelijk communiceren met de twee belangrijkste bemanningsleden die u toewijst als via een telefoon. AXIWI zal ook de veiligheid aan boord vergroten. U hoeft niet langer hard te schreeuwen en te hopen dat uw instructies op die kritieke momenten duidelijk en begrepen zijn. Met AXIWI kunt u iedereen gemakkelijk te horen en duidelijke instructies geven.

draadloze-headsets-zeilen-ankeren

Klantenservice

Nog vragen? Wij staan ??graag voor u klaar!

Direct antwoord? Bel +31 (0) 180-691 400 tussen 8:15 uur en 17:15 uur

Mobiele telefoon: 0614 16 45 02 (buiten werktijden)

Mail naar: info@axitour.eu en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

/axitour-customer-service