Communicatiesystemen voor waterpolo scheidsrechters

Het geluidsniveau tijdens een waterpolowedstrijd is redelijk hard. Voor de scheidsrechters, die elk aan een zijde van het zwembad staan, is verbaal goed met elkaar communiceren niet eenvoudig. Het geluid van het water, de communicerende tussen de communicatie tussen spelers en de echo in het zwembad zorgen ervoor dat de scheidsrechters veel moeite hebben begrijpend met elkaar te kunnen communiceren. Dat leidt af van het in de gaten houden van de wedstrijd en kost ook nog eens enorm veel energie. Met het draadloze AXIWI communicatiesysteem is dat verleden tijd. Het AXIWI communicatiesysteem is zeer betaalbaar; soortgelijke communicatiesystemen voor scheidsrechters zijn 5 tot 6 keer zo duur.

axiwi-at-320-communicatiesysteem-scheidsrechter-sportaxiwi-he-075-sport-headset-noise-cancellingaxiwi-ref-002-scheidsrechter-communicatie-systeem-koffer-3-units

Bekijk hier het gehele assortiment van AXIWI.

Het scheidsrechter communicatiesysteem voor waterpolo

Met het communicatiesysteem van AXIWI kunnen 6 personen gelijktijdig handsfree met elkaar communiceren via de ‘open’ lijnverbinding. Andere personen, met een AXIWI toestel en aangesloten op de groep, kunnen meeluisteren. Ongewenste derden kunnen het gesprek niet afluisteren. Men kan kiezen voor een permanente open verbinding óf een open luisterverbinding en spreekverbinding door op een PTT (Push to Talk) knop te drukken.

Communicatiesystemen voor coaching in waterpolo

Goede en effectieve communicatie tussen een coach en sporter is essentieel om instructies en aanwijzingen goed over te brengen. Het AXIWI communicatiesysteem is een uitermate geschikt middel voor coaching in de sport waterpolo. Een uitkomst indien de communicatie tussen coach en sporter door bijvoorbeeld de onderlinge afstand of andere omgevingsgeluiden of –invloeden, met een normaal stemvolume, niet goed wordt over gebracht. Een bijkomend voordeel van het gebruik van een communicatiesysteem, is dat de coach en sporter rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren zonder inmenging van anderen.

Het AXIWI communicatiesysteem kan in diverse coaching gerelateerde situaties gebruikt worden, denk aan:

  • Communicatie tussen coach en sporter tijdens een training.
  • Communicatie tussen coach en sporter tijdens een wedstrijd.
  • Tussen coaches en assistenten tijdens een wedstrijd of training.
  • Vanaf een bepaald spelniveau hebben scheidsrechters steeds vaker een coach (ook wel referee coach). De referee coach kan vanaf de tribune met een communicatiesyteem goed volgen hoe een scheidsrechter communiceert en acteert in het veld. Mocht het nodig zijn, dan kan de referee coach via het communicatiesysteem de scheidsrechter rechtstreeks advies en instructies geven.

Infograhic: Mogelijkheden communicatiesysteem scheidsrechters én de sport

infographic-mogelijkheden-communicatie-systeem-scheidsrechter-sport

Kijk voor meer informatie en resultaten per sport op:

www.axiwi.nl/vragenlijst-scheidsrechter/

Het AXIWI communicatiesysteem

  • De scheidsrechter heeft het “Master” toestel.
  • De andere officials hebben hun toestel ingesteld als “Volger”.
  • Scheidsrechter en officials kunnen permanent met elkaar communiceren en elkaar horen. Men hoort dan naast alle fluitsignalen ook de conversatie van de scheidsrechter in het veld.
  • Een andere optie is gebruik te maken van een zogenaamde PTT (push to talk) knop. De luisterverbinding is permanent open, maar de spreekfunctie is wordt geactiveerd wanneer men de PTT knop indrukt.

Meer informatie over communicatiesystemen voor waterpoloscheidsrechters

Hier vindt u meer informatie over het AXIWI AT-320 communicatiesysteem voor waterpoloscheidsrechters. Heeft u interesse of vragen over het AXIWI communicatiesysteem? Neem dan contact op met onze klantenservice via: info@axitour.nl, het contact informatie formulier of telefonisch via: 0031 180 69 14 00.