Communicatiesystemen voor de watersport

De communicatiesystemen van AXIWI zijn uitermate geschikt voor de watersport. Zowel voor de particulier gebruik voor pleziervaart als voor zakelijk gebruik voor de professionele binnenvaart. De AXIWI AT-320 wordt gebruikt in de pleziervaart tijdens competities van bijvoorbeeld zeilen of een waterpolowedstrijd. Het communicatiesysteem is bestand tegen (lichte) stof en is spatwaterdicht.

axiwi-communicatie-watersport-aanmeren-kapitein

‘Met het AXIWI communicatiesysteem heb ik als kapitein extra ogen en oren op de boot’

 

axiwi-at-320-communicatiesysteem-scheidsrechter-sportaxiwi-he-075-sport-headset-noise-cancellingaxiwi-ref-002-scheidsrechter-communicatie-systeem-koffer-3-units

Bekijk hier het gehele assortiment van AXIWI.

Pleziervaart / motorboot

Goede onderlinge verstaanbare communicatie tijdens het aanleggen en afmeren van een plezierjacht is van groot belang om schade en ongelukken te voorkomen. Tijdens het varen wordt er regelmatig in sluizen aangemeerd en wordt de boot op diverse plekken aangelegd. De communicatie wordt veelal belemmerd door ruiten, sprayhoods, gehoorvermindering, onderlinge afstand en wind. Doordat men elkaar dan niet of slecht verstaat worden weleens de verkeerde acties uitgevoerd. Met als gevolg irritatie, ruzie en soms schade.

axiwi-communicatie-systeem-pleziervaart-jacht-motorboot

Afmeren en aanleggen met de boot

Bij het afmeren en aanleggen met de boot staat de kapitein achter het stuur in de afgeschermde kajuit en de partner op het voordek. Het afmeren en aanleggen bestaat uit een aantal acties en vraagt daarom om intensieve communicatie en een goede samenwerking tussen de kapitein en de partner bij de volgende acties: afmeren van het schip, mastworp maken, de lijn vastmaken, de lijn aan wal werpen.

Wegvaren met de boot

Ook bij het wegvaren met de boot is er continue contact en communicatie tussen de kapitein en de partner op het voordek.

Gemakkelijk afmeren, aanleggen en wegvaren met het AXIWI communicatiesysteemaxiwi-at-320-communicatiesysteem

Met het draadloze en handsfree 2 richtings AXIWI communicatiesysteem kunnen de kapitein en de partner moeiteloos met elkaar, zonder stemverheffing, luid en duidelijk spreken. Zo worden misverstanden voorkomen. U spreekt met én luistert naar elkaar, net zoals bij een telefoon. Het AXIWI communicatiesysteem heeft een gesloten verbinding, dus anderen horen u ook niet. Mochten anderen meevarenden ook op het gesprek aangesloten willen worden en deelnemen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Met het AXIWI communicatiesysteem kunnen de kapitein en de partner snel en direct met elkaar communiceren, waardoor u ontspannen aanmeert en aanlegt.

Aanvulling op de marifoon

De AXIWI is een goede aanvulling op het gebruik van de marifoon. Een marifoon is een belangrijk communicatiemiddel op het water. Via de marifoon heeft u contact met sluismeesters, brugwachters en havenmeesters en dient u voor continue bereikbaar te zijn. Als u via de marifoon ook gesprekken voert, bent u voor hen niet bereikbaar waardoor u belangrijke instructies kunt missen. Het is belangrijk om altijd bereikbaar te zijn via de marifoon. Daarom is de AXIWI een goede aanvulling op de marifoon. De AXIWI gebruikt u voor communicatie tijdens het aanmeren in havens, schutten in sluizen en mogelijk andere doeleinden. Daarnaast heeft de AXIWI ook een aantal technische voordelen, zoals: een open lijn, is hands free en klein van stuk en gemakkelijk te dragen en daarmee zeer gebruiksvriendelijk.

Zeilen

watersport-zeilen-communicatie

Zeilen in wedstrijdverband vereist een goede communicatie tussen kapitein en bemanning. Maar de lengte van het schip, de wind en meestal de hectiek maken onderling communiceren niet eenvoudig. Met het AXIWI communicatiesysteem kunt u met 6 personen gelijktijdig over en weer communiceren, geheel hands free, en de overige deelnemers kunnen de instructies eveneens horen. Uw instructies komen luid en duidelijk bij alle bemanningsleden aan en met uw belangrijkste sleutelfiguren communiceert u over en weer net zoals in een telefoongesprek. Geen onduidelijk geschreeuw meer maar duidelijk hoorbare en verstaanbare instructie zorgen voor een beter resultaat. Het toestel weegt 39 gram en is net iets groter dan een luciferdoosje en is leverbaar met diverse headsets. Kan eenvoudig onder de kleding worden gedragen. Door het te verpakken in een zip grip verpakking is het goed beveiligd tegen water.

AXIWI communicatiesysteem voor de watersport

axiwi-at-320-communicatiesysteemHet AXIWI communicatiesysteem weegt slechts 39 gram, heeft een veiligheidsdraagkoord en een kledingklem. Het communicatiesysteem werkt op een oplaadbare batterij en heeft een gebruiksduur van 8-12 uur. Er zijn diverse headsets beschikbaar. Met het AXIWI systeem kunnen 6 personen gelijktijdig met elkaar communiceren, anderen kunnen meeluisteren of op het gesprek “inbreken”.

Voortaan traint professioneel kanoster Eef Haaze met AXIWI communicatiesysteemeef-haaze-kano-axiwi-communicatie-systeem-watersport

‘Het trainen met het AXIWI communicatiesysteem is van grote toegevoegde waarde voor mij als professioneel kanoster’

Walkie Talkie 2.0

nautique-axiwi-communicatie-syteemIn de augustus editie van het Nautique Magazine is AXIWI opgenomen in de ‘shopping’ rubriek. Het artikel beschrijft hoe de AXIWI ingezet kan worden tijdens pleziervaart en in wedstrijdverband.

axiwi-communicatie-systeem-motorboot

 

MotorBoot: ‘Niet schreeuwen’

In de ‘juli’ editie van het magazine MotorBoot is AXIWI opgenomen in de rubriek ‘Tagrijn. Het artikel beschrijft de mogelijkheden van het AXIWI communicatiesysteem voor het gebruik op een motorboot.

cover110 (2)Zilt Magazine: ‘Nooit meer schreeuwen met het AXIWI communicatiesysteem’

Het Zilt Magazine heeft in de rubriek ‘Zilte Spullen’ (editie 110) een artikel geschreven over de voordelen van het gebruik van het AXIWI communicatiesysteem tijdens een zeilwedstrijd.

 AXIWI vermeld in magazine Zeilen.nlaxiwi-zeilen-2015

In de juli editie van 2015 van Zeilen.nl is het communicatiesysteem van AXIWI vermeld. In het stuk wordt beschreven hoe de AXIWI ingezet kan worden tijdens zeilen in westrijdverband.

AXIWI assisteert motorjacht Xanthiona bij het afvaren en aanleggenxanthiona3

‘Jarenlang heb ik het internet afgezocht op zoek naar een goed communicatiemiddel om ons te ondersteunen bij het afvaren en aanleggen van ons motorjacht Xanthiona. Elke watersporter kent het beeld wel van een boot in een sluis waar iets mis gaat en de schipper vervolgens tegen vrouw en kinderen te keer gaat. Ook ik heb me hier wel eens schuldig aan gemaakt, ondanks mijn meestal coole houding en ‘geen paniek’ mentaliteit. Dat wil ik in de toekomst voorkomen en gelukkig is er nu het AXIWI systeem.’ Lees hier het gehele blog op Xanthiona.com.

Meer informatie over communicatiesystemen voor de watersport

Hier vindt u meer informatie over het AXIWI AT-320 communicatiesysteem voor de watersport. Heeft u interesse of vragen over het AXIWI communicatiesysteem? Neem dan contact op met onze klantenservice via: info@axitour.eu, het contact informatie formulier of telefonisch via: 0031 180 69 14 00.